ATP
Ακυρώθηκε το ATP Cup

 
ATP Cup
ATP Cup
tennisnews team Παρασκευή, 27 Νοεμβρίου 2020 - 16:21

Ενώ περιμένουμε από μέρα σε μέρα να μάθουμε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το Australian Open και τα υπόλοιπα τουρνουά της Αυστραλίας για το 2021, έγινε ήδη γνωστό πως ακυρώθηκε το ATP Cup.

Όπως αναφέρουν και οι τελευταίες πληροφορίες που έρχονται από την Αυστραλία, μετά τα junior τουρνουά του Australian Open, η Tennis Australia ακύρωσε για το 2020 και το ATP Cup, το νεοσύστατο τουρνουά της ATP που αντικατέστησε με επιτυχία φέτος το Hopman Cup.

Είναι γνωστό ακόμα ότι όσα τουρνουά γίνουν, θα διεξαχθούν στα γήπεδα της Μελβούρνης, ενώ το Australian Open, θα ξεκινήσει πιθανότατα την 1η Φεβρουαρίου, χωρίς να έχει αποκλειστεί ακόμα και η 25η Ιανουαρίου. Δηλαδή με μια ή δυο εβδομάδες καθυστέρηση σε σχέση με την προβλεπόμενη ημερομηνία έναρξης.

Η πολιτεία της Βικτώρια συμπλήρωσε σήμερα 4 εβδομάδες (28 ημέρες) χωρίς νέο καταγεγραμμένο κρούσμα κορωνοϊού και γι' αυτό το λόγο επιμένει στα πολύ αυστηρά μέτρα. Θυμίζουμε πως ο κυβερνήτης της Βικτώρια είχε πει πως δεν θα επιτρέψει την είσοδο παικτών από το εξωτερικό πριν από τον Ιανουάριο.

Σύμφωνα με νέα ενημέρωση που υπήρξε από την ΑΤΡ προς τους παίκτες και διέρρευσε η αυστραλιανή εφημερίδα "The Age", η περίοδος της υποχρεωτικής καραντίνας 2 εβδομάδων που θα πρέπει όλοι να τηρήσουν, θα αρχίσει στις 8 Ιανουαρίου. Αυτό σημαίνει πως μέχρι τότε θα πρέπει όλοι οι παίκτες να βρίσκονται στη Μελβούρνη.

Κατά την περίοδο της καραντίνας, κανένα τουρνουά δε θα διεξαχθεί, αλλά οι παίκτες που θα είναι αρνητικοί στον ιό, θα έχουν δικαίωμα να προπονούνται στο προστατευμένο περιβάλλον που θα δημιουργηθεί στο Melbourne Park.

Τέλος, να σημειωθεί πως δεν έχουν ακυρωθεί τα τουρνουά wheelchair του Australian Open και απ' ότι φαίνεται θα διεξαχθούν κανονικά.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots