ATP
ATP Cup: Με 12 ομάδες το 2021

 
Στέφανος Τσιτσιπάς
Στέφανος Τσιτσιπάς Φωτογραφία: Getty Images / Ideal Image
tennisnews team Πέμπτη, 17 Δεκεμβρίου 2020 - 12:16

Η Tennis Australia διατήρησε το ATP Cup στο πρόγραμμα της για την αυστραλιανή σεζόν του 2021, όμως η ATP επιβεβαίωσε πως θα συμμετέχουν οι μισές ομάδες σε σχέση με το 2020.

Το 2020, το ATP Cup διεξήχθη για 1η φορά στην ιστορία, σε Μπρίσμπεϊν, Σίδνεϊ και Περθ και είχε μεγάλη επιτυχία, με 24 ομάδες να λαμβάνουν μέρος. Αυτή τη χρονιά τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά, εξαιτίας της πανδημίας.

Η Tennis Australia, η οποία αποφάσισε να δημιουργήσει ένα μεγάλο bubble στο Melbourne Park, όπου όλοι οι παίκτες που θα συμμετέχουν σε αυστραλιανά τουρνουά τις πρώτες εβδομάδες της χρονιάς θα συγκεντρωθούν εκεί για να μείνουν στην υποχρεωτική καραντίνα 14 ημερών πριν αγωνιστούν, κατάφερε να διατηρήσει στο πρόγραμμα το ATP Cup, με πολύ λιγότερους όμως αγώνες.

Γενικά η Tennis Australia μείωσε σημαντικά τα άτομα τα οποία θα φιλοξενήσει στο Melbourne Park τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο, γι' αυτό επέβαλε και κάποιους περιορισμούς στα άτομα που θα συνοδεύσουν τους παίκτες στη Μελβούρνη.

Η ATP, στην επίσημη ανακοίνωσή της για το πρόγραμμα των πρώτων 7 εβδομάδων του 2021, επιβεβαίωσε πως το ATP Cup θα διεξαχθεί με 12 ομάδες φέτος, δηλαδή τις μισές από τις 24 που είχαν λάβει μέρος το 2020.

Δεν είναι ακόμα γνωστό ποιες θα είναι αυτές οι 12 ομάδες και με ποια κριτήρια θα επιλεχθούν, το λογικότερο σενάριο ωστόσο είναι να συσταθούν από τους παίκτες που θα βρίσκονται ούτως ή άλλως στη Μελβούρνη, για το Australian Open και τα υπόλοιπα τουρνουά της ATP. Συνεπώς, οι ομάδες που θα λάβουν μέρος θα πρέπει να έχουν τουλάχιστον 3 παίκτες που βρίσκονται ψηλά στην κατάταξη, κάτι που αν επιβεβαιωθεί θα μείνει εκτός η Ελλάδα, παρότι είναι στην 6η θέση της ειδικής κατάταξης του ATP Cup, χάρη στους βαθμούς του Στέφανου Τσιτσιπά.

Αν ληφθεί υπόψη η συγκεκριμένη κατάταξη, κάποιες ομάδες που συμπληρώνουν σίγουρα το κριτήριο των τριών παικτών και θα έχουν στη Μελβούρνη 3 ή και περισσότερους (εκτός συγκλονιστικού απροόπτου) παίκτες εκείνη την περίοδο, είναι οι: Σερβία, Ισπανία, Αυστρία, Ρωσία, Γερμανία, Αργεντινή, Ιταλία, Ιαπωνία, Γαλλία, Καναδάς, Αυστραλία, ΗΠΑ και Μεγάλη Βρετανία.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots