ATP
Τσιτσιπάς: "Θέλω να εξελιχθώ και να κάνω μεγάλα πράγματα"

 
Στεφανος Τσιτσιπάς
Στεφανος Τσιτσιπάς Φωτογραφία: Cedric Lecocq / FFT
tennisnews team Τρίτη, 26 Ιανουαρίου 2021 - 20:19

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς μίλησε για τις βλέψεις του για το μέλλον, λέγοντας πως θέλει να κάνει μεγάλα πράγματα εκτός και εκτός τένις.

Σε συνέντευξή του για την επίσημη ιστοσελίδα του Roland Garros, την οποία παραχώρησε μέσω του Zoom, o Στέφανος Τσιτσιπάς μίλησε για τις βλέψεις του στο τένις και εκτός τένις, αποκάλυψε έναν στόχο του για τη νέα σεζόν, ενώ μίλησε ακόμα για τη μοναχική ζωή στο tour που έχει επηρεαστεί πλέον και από την πανδημία, καθώς και για το περσινό Roland Garros, που έχασε στα 5 σετ από τον Novak Djokovic στα ημιτελικά.

Για τη μέχρι τώρα καριέρα του και τις βλέψεις του για το μέλλον: "Ξέρω πως έχω μια θαυμάσια καριέρα, έχω κάνει κάποια μεγάλα πράγματα στο τένις αλλά προφανώς ειμαι ακόμα στην αρχή της καριέρας μου και έχω ακόμα πολύ χρόνο μπροστά μου, πολλά τουρνουά και πολλές ευκαιρίες.

Οπότε πάντα προσπαθώ να βλέπω την μεγάλη εικόνα. Εντάξει, παίζω τένις, αλλά μπορώ να έχω μια επιρροή, ή να κάνω κάτι πέρα από το τένις και θα ήθελα να συγκεντρωθώ σ' αυτό. Δεν έχει σημασία αν παίζω καλά ή όχι, αυτό είναι στη φύση μου, είναι κομμάτι μου.

Θέλω να εξελιχθώ, να κάνω μεγαλύτερα πράγματα. Όχι μόνο στο χώρο του τένις, αλλά και εκτός αυτού. Μέσα από τη μουσική, μέσα από τo vlogging, μέσα από τη φωτογραφία, μέσα από μια εταιρεία, τέτοια πράγματα. Μπορώ να συνδέομαι με ανθρώπους, να μοιράζομαι ιδέες. Το βλέπω σαν κάτι πολύ θετικό, λαμπρό για την ανθρωπότητα, για τους ανθρώπους, μπορείς να δημιουργείς χώρο ή ένα μέρος που επιτρέπει την ανθρώπινη εξέλιξη."

Για το περσινό Roland Garros, όπου πλησίασε μια τρελή ανατροπή ενάντια στον Novak Djokovic αλλά τελικα ηττήθηκε με 3-6, 2-6, 7-5, 6-4, 1-6 στα ημιτελικά, είπε: "Ήταν κρίμα που τελείωσε έτσι, αλλά την ίδια στιγμή είμαι περήφανος για τον εαυτό μου επειδή πάλεψα πολύ σκληρά. Ήμουν ο  αποφασισμένος Στέφανος, ο Στέφανος που βγαίνει εκεί έξω και είναι πλήρως συγκεντρωμένος και αφοσιωμένος στη δουλειά του, στην τέχνη του. Ήταν θαυμάσιο. Ήταν ένα πολύ καλό τουρνουά, πραγματικά ελπίζω να κάνω κι άλλα σαν αυτό στο μέλλον, ίσως λίγη περισσότερη τύχη δεν θα έβλαπτε."

Για τον στόχο του για το 2021: "Ένας καλός στόχος θα ήταν να κερδίσω τον Rafa στο χώμα, ή στο Roland Garros κόμα καλύτερα. Όλοι θα το ήθελαν αυτό, ειδικά εγώ. Είναι τόσο δύσκολος παίκτης να αντιμετωπίζεις, πολύ δύσκολος αντίπαλος, πολύ συνεπής, με απίθανο μαχητικό πνεύμα. Θεωρώ τον εαυτό μου μαχητή, αλλά είναι σε εντελώς άλλο επίπεδο, ασύγκριτος. Ελπίζω πως είναι ένας ρεαλιστικός στόχος, αν δεν ζητάω πάρα πολλά."

Για τη μοναχική ζωή στο tour, ιδιαίτερα στην περίοδο της πανδημίας: "Είναι μοναχικά, ποτέ δεν ήμουν πιο μόνος από τώρα. Λείπει η πνευματικότητα, λείπει η ψυχή, λείπουν οι άνθρωποι. Όπως γνωρίζουμε ο κόσμος σχηματίζεται από ανθρώπους, ανθρώπους που εμπνέουν άλλους ανθρώπους και όταν δεν υπάρχει αυτό στη ζωή σου, είναι κάπως ωμό.

Είναι το ίδιο σενάριο, ξανά και ξανά, το είδος μοιάζει νεκρό, κάθε πόλη που βλέπω είναι σαν την ταινία 'Last Man on Earth'. Δεν μου αρέσει αυτό το κλίμα. Νιώθω πως η ζωή μένει στάσιμη. Δεν υπάρχει πρόοδος, δεν προχωράει τίποτα μπροστά και αυτό με στενοχωρεί.

Υπάρχει όμως και η φωτεινή πλευρά των πραγμάτων, όχι μόνο η σκοτεινή. Πρέπει να κοιτάς τα πράγματα που σε κάνουν χαρούμενο, τα απλά πράγματα. Δεν είναι ανάγκη να έχεις πάντα μόνο επιτυχίες, τρόπαια και λεφτά. Αρκεί να εκτιμάς τον εαυτό σου, αυτά που μπορείς αν κάνεις, τις αξίες, τους ανθρώπους γύρο σου, τις δικές τους αξίες και να είσαι ευχαριστημένος με αυτά."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots