ATP
Το πάλεψε ο Περβολαράκης, προκρίθηκε η Ισπανία (vids)

 
Το πάλεψε ο Περβολαράκης, προκρίθηκε η Ισπανία (vids)
tennisnews team Παρασκευή, 05 Φεβρουαρίου 2021 - 2:25

Ο Μιχάλης Περβολαράκης έκανε καλό παιχνίδι, πάλεψε για μια υπέρβαση απέναντι στον πολύ σταθερό και ποιοτικό Pablo Carreno Busta, ο Ισπανός όμως πήρε αυτό που χρειαζόταν και έστειλε την Ισπανία στα ημιτελικά του ATP Cup.

Ο Μιχάλης Περβολαράκης στάθηκε πολύ καλά σε όλη τη διάρκεια του αγώνα απέναντι στο Νο.16 της παγκόσμιας κατάταξης, παρόλα αυτά όμως ο Carreno Busta πήρε τη νίκη με 6-3, 6-4 και εξασφάλισε την πρόκριση στα ημιτελικά του ATP Cup για την Ισπανία, που κέρδισε τον 2ο όμιλο.


Ο 24χρονος Έλληνας τενίστας είχε ένα νωθρό ξεκίνημα στο παιχνίδι, βγάζοντας αρκετή νευρικότητα και κάνοντας αρκετά λάθη. Ο Carreno Busta το εκμεταλλεύτηκε αυτό και σε λιγότερο από 20 λεπτά είχε ένα προβάδισμα με 5-0 και σχεδόν εξασφαλισμένο το 1ο σετ.

Ο Περβολαράκης ανέβασε στροφές στη συνέχεια, κατάφερε να πάρει 3 διαδοχικά games και να μειώσει σε 5-3, όμως ο Ισπανός ανταποκρίθηκε με love service game, για να κλείσει το 1ο σετ πριν τα πράγματα γίνουν επικίνδυνα για εκείνον. 


Και στο 2ο σετ το Νο.16 της παγκόσμιας κατάταξης απέκτησε αμέσως προβάδισμα, κάνοντας break για το 2-0. Ο Περβολαράκης αντιστάθηκε και κατάφερε να ακολουθήσει τον Ισπανό από εκείνο το σημείο και να διατηρήσει τη διαφορά σε πολύ χαμηλά επίπεδα. Μέχρι και το τέλος ήταν μέσα στο σετ ο Μιχάλης, ο πολύ έμπειρος Carreno Busta ωστόσο δεν του άφησε περιθώρια στα σερβίς του και έφτασε με ασφάλεια στο 6-4, σφραγίζοντας την ισπανική πρόκριση. 

 
Οι δυο παίκτες είχαν από 19 winners, με τον Περβολαράκη να τα πηγαίνει πάρα πολύ καλά στον επιθετικό τομέα. Η μεγάλη διαφορά ωστόσο ήταν στα αβίαστα λάθη, με τον Έλληνα πρωταθλητή να κάνει σχεδόν τα διπλάσια σε σχέση με τον αντίπαλό του (21-11). 


Ακόμα και αν η Ελλάδα κερδίσει την Ισπανία, αυτό θα είναι το τελευταίο tie για τη χώρα μας στο τουρνουά. Οι Ισπανοί υπερισχύουν σε περίπτωση τριπλής ισοβαθμίας με την Ελλάδα και την Αυστραλία, από την οποία ηττήθηκε προχθες η ελληνική ομάδα.

Στον δεύτερο αγώνα του tie, ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα αντιμετωπίσει τον Roberto Bautista Agut, που αγωνίζεται ως Νο.1 της Ισπανίας εξαιτίας του τραυματισμού του Rafael Nadal στη μέση.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots