ATP
Μαϊάμι: Μπήκε κυρίως ταμπλό ο Κοκκινάκης

 
Θανάσης Κοκκινάκης
Θανάσης Κοκκινάκης © ImagenShop - Abierto Mexicano Telcel
tn team Τρίτη, 23 Μαρτίου 2021 - 17:42

Στο πρώτο Masters 1000 τουρνουά μετά από 3 χρόνια μπήκε ο Θανάσης Κοκκινάκης, ο οποίος δεν έχασε σετ ούτε από τον Mario Vilella Martinez και εξασφάλισε την παρουσία του στο κυρίως ταμπλό του Miami Open.

Ο Θανάσης Κοκκινάκης έκανε έναν πολύ καλό αγώνα σήμερα στο Hard Rock Stadium και επιβλήθηκε του Mario Vilella Martinez με 7-5, 6-1, για τον 2ο και τελευταίο γύρο των προκριματικών.

To 1ο σετ ήταν πολύ κλειστό, με τον Κοκκινάκη να κάνει ένα break για το 3-2 αλλά να ισοφαρίζεται γρήγορα σε 3-3. Ο 24χρονος Ελληνοαυστραλός έκανε ένα ακόμα break στο πολύ κρίσιμο 11ο game, για να περάσει μπροστά με 6-5 και με love service game να ολοκληρώσει το σετ.

Διαφορετική ήταν η ιστορία του 2ου σετ, με τον Κοκκινάκη να κυριαρχεί απολύτως και να κάνει τρια διαδοχικά break, στο 3ο (2-1), στο 5ο (4-1) και στο 7ο game (6-1), ολοκληρώνοντας τον αγώνα με 6 κερδισμένα games στη σειρά. Επίσης κέρδισε τα 9 από τα 10 τελευταία games της αναμέτρησης.

Ο Κοκκινάκης, ο οποίος χθες είχε κερδίσει τον Frederico Ferreira Silva με 6-1, 7-6 (3), θα αγωνιστεί για πρώτη φορά σε ένα Masters 1000 τουρνουά μετά από 3 χρόνια. Τελευταία φορά που είχε συμμετέχει σε ένα Masters, ήταν τον Απρίλιο του 2018, στο Monte-Carlo. Την τελευταία του νίκη σε κυρίως ταμπλό Masters την είχε πετύχει στο Μαϊάμι, ενάντια στον Roger Federer το 2018.

Οι πιθανοί αντίπαλοι του Κοκκινάκη για τον 1ο γύρο, είναι οι Aljaz Bedene, Fernando Verdasco, Daniel Elahi Galan, Miomir Kecmanovic, James Duckworth, Mikael Ymer, Ricardas Berankis, Vasek Pospisil και όλοι οι υπόλοιποι παίκτες που θα μπουν στο κυρίως ταμπλό από τα προκριματικά.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots