ATP
Εκπληκτικός Djokovic στην επιστροφή (vids)

 
Novak Djokovic
Novak Djokovic © Corinne Dubreuil/ATP Tour
tn team Τετάρτη, 14 Απριλίου 2021 - 15:16

Απέναντι σε έναν πολύ δυνατό αντίπαλο, ο Novak Djokovic απέδειξε πως είναι πανέτοιμος να διεκδικήσει τους μεγαλύτερους τίτλους και στο χώμα, μετά τη δίμηνη απουσία του από το tour.

O Djokovic επέστρεψε στην αγωνιστική δράση μετά από το Australian Open και στην πρώτη του αναμέτρηση στο χώμα για φέτος απέδειξε πως βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση, κερδίζοντας τον Jannik Sinner με 6-4, 6-2, σε ένα πολύ ποιοτικό παιχνίδι.

Ο κορυφαίος τενίστας του κόσμου έκανε ένα μεστό παιχνίδι και είχε όλες τις απαντήσεις απέναντι στον ταλαντούχο Ιταλό, τελειώνοντας το ματς με 20 winners και 21 αβίαστα λάθη. Ο 19χρονος Sinner είχε 17 winners και έφτασε στα 28 αβίαστα λάθη.

Το πρώτο break έγινε από τον Sinner στο 3ο game, με τον Ιταλό να προηγείται με 2-1, όμως ο Djokovic απάντησε με 4 κερδισμένα games στη σειρά, σε ένα διάστημα που κυριάρχησε στο court και απέκτησε το προβάδισμα με 5-2.

Ο Sinner δεν το έβαλε κάτω ούτε τότε και κατάφερε να "σπάσει" ξανά τον Nole, μειώνοντας σε 5-4, όμως με break απάντησε και ο Σέρβος, που έκλεισε το σετ στο 10ο game.

Στο 2ο σετ ο Djokovic συνέχισε να έχει το πάνω χέρι και με γρήγορο break πήρε το προβάδισμα με 4-1. Ο Sinner προσπάθησε να επιστρέψει και σε αυτό το σετ, έχασε όμως το μοναδικό break point που είχε στο 7ο game για το 4-3 κι έτσι ο Nole έκανε αρχικά το 5-2 και ύστερα "κλείδωσε" τη νίκη με ακόμα ένα break.

Αφού βελτίωσε το ρεκόρ του σε 10-0 νίκες στη φετινή σεζόν, ο Djokovic πέρασε στον 3ο γύρο του Monte-Carlo Masters, όπου διεκδικεί τον 3ο τίτλο του, μετά από το 2013 και το 2015.

Θα αντιμετωπίσει στην επόμενη φάση τον νικητή της αναμέτρησης ανάμεσα στον Daniel Evans και στον πρωταθλητή του Μαϊάμι Hubert Hurkacz.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots