ATP
Τσιτσιπάς: "Είμαι αισιόδοξος πως τα πράγματα θα γίνουν καλύτερα"

 
Στέφανος Τσιτσιπάς
Στέφανος Τσιτσιπάς © Corinne Dubreuil/ATP Tour
tn team Παρασκευή, 16 Απριλίου 2021 - 17:16

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς μίλησε για τον σύντομο αγώνα του με τον Alejandro Davidovich Fokina, για την παγκόσμια κατάταξη, αλλά και για τα πράγματα που του έχουν λείψει περισσότερο από την εποχή προ κορωνοϊού.

"Το επίπεδο του τένις ήταν υψηλό στο ξεκίνημα του σετ. Παίζαμε μεγάλα ράλι, υπήρχε πολλή ένταση σε κάθε ένα από αυτά. Ήξερα πως θα είναι απαιτητικός αγώνας και πως έπρεπε να δουλέψω σκληρά για να κάνω break, για να βρω αυτή την ευκαρία που θα μου έδινε το πάνω χέρι.

Μετά τα μέσα του σετ όμως ήταν εμφανές ότι ήταν τραυματισμένος. Δυσκολευόταν με το πόδι του. Δεν ήθελα να το σκέφτομαι για να μη με επηρεάσει, προσπάθησα να παίξω σαν να μην ήταν τραυματισμένος, το ίδιο με πριν.

Με κάποιο τρόπο μου έκανε break, αλλά δεν πανικοβλήθηκα. Έμεινα ψύχραιμος, του έκανα break back και τα υπόλοιπα είναι ιστορία. Έκανα αυτό που έπρεπε να κάνω, τον μετακινούσα σε όλο το γήπεδο και τον έκανα να δουλέψει σκληρά σε κάθε πόντο. Τελικά δεν ήταν σε θέση να συνεχίσει", είπε ο Τσιτσιπάς, αναφερόμενος στο ένα σετ που έπαιξε σήμερα με τον Alejandro Davidovich Fokina, για τα προημιτελικά του Monte-Carlo.

Ο Στέφανος ρωτήθηκε και για την παγκόσμια κατάταξη, τονίζοντας για ακόμα μια φορά πως δεν τον απασχολούν τόσο οι βαθμοί στην παρούσα φάση: "Δεν σκέφτομαι την κατάταξη. Δεν υπάρχει λόγος να το κάνω. Αν παίξω καλά, θα έχω καλά αποτελέσματα. Είναι σαν το σχολείο. Όταν πας σχολείο διαβάζεις και κάνεις τις ασκήσεις σου. Όταν έρθει η μέρα να δώσεις διαγώνισμα, έχεις κάνει ήδη όλη την προετοιμασία για να πάρεις έναν καλό βαθμό. Θα έλεγα πως κάπως έτσι είναι και εδώ τα πράγματα."

Τέλος, ο Στέφανος απάντησε και στο ερώτημα τι του έχει λείψει από τη ζωή προ κορωνοϊού, εκφράζοντας την αισιοδοξία του πως τα πράγματα θα γίνουν πάλι καλύτερα: "Μου έχει λείψει να μπορώ να κινούμαι ελεύθερα χωρίς να πρέπει να δίνω άδεια σε κάποιον ή να έχω περιορισμούς για τα ταξίδια μου. Με πιάνει πονοκέφαλος με όλες αυτές τις διαδικασίες. Τα ταξίδια δεν είναι εύκολα αυτές τις μέρες. Είναι επίσης δύσκολο να δεις άλλους ανθρώπους, κοντινούς ανθρώπους και συγγενείς. Αυτό είναι πολύ κουραστικό ψυχολογικά.

Επίσης δεν μπορείς να φέρνεις άλλους ανθρώπους στα τουρνουά, να κάνεις συναντήσεις και άλλα πράγματα που μπορούσαμε να κάνουμε παλιά χωρίς δεύτερη σκέψη. Αυτά είναι τα πράγματα που μου έχουν λείψει.

Οι φίλαθλοι είναι επίσης καταπληκτικοί, τους αγαπώ. Αυτή είναι και η μεγάλη διαφορά του ITF Pro Circuit με το ATP Tour. Οι φίλαθλοι έρχονται για να υποστηρίξουν τους αγαπημένους τους παίκτες. Είναι κάτι που δεν έχουμε αυτή τη στιγμή.

Μου έχει λείψει η σταθερότητα στην καθημερινή ζωή. Τώρα η ζωή είναι κάπως αβέβαιη. Δεν ξέρω τι να πω. Πιστεύω πως η κατάσταση καλυτερεύει μέρα με τη μέρα και πως υπάρχει φως στην άκρη του τούνελ. Βλέπω μια ελπίδα για όλους τους ανθρώπους παγκοσμίως. Δεν πιστεύω πως θα γίνουν χειρότερα τα πράγματα. Πιστεύω στην ανθρωπότητα και στην επίλυση αυτών των προβλημάτων."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots