ATP
Djokovic: "Παίζω ενάντια στο στάδιο στο 90% των αγώνων μου"

 
Novak Djokovic
Novak Djokovic © AELTC
tn team Σάββατο, 03 Ιουλίου 2021 - 14:59

Ο "μοναχικός λύκος" Novak Djokovic, μίλησε για την επιπλέον δυσκολία που έχει να αγωνίζεται απέναντι και στη συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου, παρόλο που σ' έναν βαθμό το έχει συνηθίσει.

"Δεν είναι κάτι που ο κόσμος δε βλέπει. Παίζω το 90% των αγώνων μου, αν όχι ακόμα περισσότερο, κόντρα στον αντίπαλο, αλλά και κόντρα σε όλο το στάδιο επίσης! Τα μέρη που έχω περισσότερη στήριξη από τους αντιπαλους μου είναι πολύ λίγα", είπε ο Djokovic σύμφωνα με το Tennis Majors.

"Είναι κάτι που έχω συνηθίσει, αλλά είμαι άνθρωπος με συναισθήματα και κάποιες φορές αυτό μπαίνει στο μυαλό  μου και με ενοχλεί. Υπήρξαν άνθρωποι που κατάφεραν να με εκνευρίσουν, αλλά δεν θέλω να μπω σε λεπτομέρειες. Είχα εκρηκτικές αντιδράσεις, ίσως πιο έντονες απ' όσο θα 'πρεπε, αλλά έπρεπε να το βγάλω έξω και να τους βάλω στη θέση τους", πρόσθεσε ο κάτοχος 19 Grand Slam τίτλων.

Ο Djokovic, ο οποίος μπορεί σύμφωνα και με τα παραπάνω να χαρακτηριστεί ως "μοναχικός λύκος", μίλησε και για την ξεχωριστή σύνδεση που έχει από μικρό παιδί με τους λύκους και πως αυτή τον έχει βοηθήσει να αποκτήσει την τεράστια πνευματική δύναμη που έχει, αλλά και το πως πολλές φορές παίρνει αυτή την ενέργεια, που είτε την εξωτερικεύει σε θυμό, είτε σε έντονους πανηγυρισμούς και επιπλέον αυτοπεποίθηση σε δύσκολες στιγμές.

"Μου αρέσει να σκέφτομαι τους λύκους, σαν το είδος της φύσης που με οδηγεί πνευματικά. Στ' αλήθεια το κάνω αυτό, επειδή έβλεπα λύκους όταν ήμουν παιδί, να περιπλανιούνται στο δάσος και στα βουνά που μεγάλωσα. Αυτή η συνάντηση με φόβιζε, αλλά ταυτόχρονα με έκανε και να συνδεθώ με τους λύκους και να κουβαλάω αυτή τη σύνδεση σε όλη μου τη ζωή.

Υπάρχει αυτή η σύνδεση που νιώθω προσωπικά, αυτή η ενέργεια των λύκων και των βουνών, αλλά και των συνθηκών στις οποίες μεγάλωσα ως παιδί, που κουβαλάω μέσα μου και με βοηθούν να βρω ενέργεια όταν τη χρειάζομαι. Αυτή η ενέργεια ορισμένες φορές μετατρέπεται σε έναν βρυχηθμό ή σε μια έκρηξη, αλλά τις περισσότερες φορές είναι χρήσιμη ενέργεια."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots