ATP
Point penalty και ήττα σε "θρίλερ" για τον Κοκκινάκη (vid)

 
Point penalty και ήττα σε "θρίλερ" για τον Κοκκινάκη (vid)
tennisnews team Τρίτη, 20 Ιουλίου 2021 - 12:08

Ο Θανάσης Κοκκινάκης επέστρεψε στα τουρνουά της ΑΤΡ και έδωσε μια τεράστια μάχη με τον Denis Kudla στο Los Cabos. Ο Ελληνοαυστραλός πέτυχε 23 άσους, κέρδισε περισσότερους πόντους από τον Αμερικανό, σε ένα πολύ κρίσιμο σημείο όμως τιμωρήθηκε με point penalty και τελικά ηττήθηκε έπειτα από 3 ώρες και 11 λεπτά.

Στην πολύ μεγάλη μάχη που έγινε το πρωί της Τρίτης, ο Κοκκινάκης γνώρισε την ήττα από τον Kudla με 4-6, 7-6 (4), 7-6 (3), έπειτα από 3 ώρες και 11 λεπτά ενός αγώνα που τα είχε όλα.

Παρότι πέτυχε 23 άσους και κέρδισε 118 πόντους, έναντι 109 του Αμερικανού, ο Κοκκινάκης δεν μπόρεσε να είναι αρκετά ουσιαστικός στις πιο κρίσιμες στιγμές του αγώνα. Αξιοποίησε μόλις 2 από τα 9 break points του (ο Αμερικανός αξιοποίησε 1 από τις 2 ευκαιρίες του), ενώ έχασε και τα 2 tie-break, σε 2ο και 3ο σετ.

Στο tie-break του 3ου σετ, ενώ οι δυο τους βρισκόντουσαν ήδη στο γήπεδο για 3 ώρες και 10 λεπτά, ο Κοκκινάκης δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα νεύρα του μετά από ένα λάθος του που τον έφερε πίσω με 2-4. Ξέσπασε στη ρακέτα του και επειδή είχε τιμωρηθεί και νωρίτερα με code violation, η διαιτητής τον τιμώρησε με point penalty. Έτσι το αποτέλεσμα έγινε αμέσως 2-5, ενώ ο Κοκκινάκης εμφανώς επηρεασμένος από αυτό έκανε νέο λάθος στη συνέχεια και βρέθηκε αντιμέτωπος με τετραπλό match point.


Στον 2ο γύρο του Los Cabos Open στο Μεξικό, ο Kudla θα αντιμετωπίσει έναν εκ των Mackenzie McDonald και Ernesto Escobedo.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots