ATP
Nadal: "Μπορεί να κάνει το Grand Slam o Djokovic"

 
Rafael Nadal
Rafael Nadal © Mike Lawrence/ATP Tour
tn team Τρίτη, 03 Αυγούστου 2021 - 10:26

O Rafael Nadal μίλησε για τις πιθανότητες του Novak Djokovic να κάνει το calendar-Year Grand Slam και να περάσει πρώτος στις κατακτήσεις major τίτλων στην ιστορία του αθλήματος, στην πρώτη συνέντευξη Τύπου του στην Ουάσινγκτον.

"Αυτά που έχει κάνει φέτος είναι εκπληκτικά. Σίγουρα πιστεύω πως μπορεί να το πετύχει", είπε ο Nadal, ο οποίος μίλησε περισσότερο για τις πιθανότητες του Djokovic να κατακτήσει όλα τα Grand Slams για φέτος.

"Ήδη έχει κερδίσει 3 (Slams), οπότε όταν κερδίζεις 3, μπορείς δίχως αμφιβολία να κερδίσεις και 4. Επίσης θα είναι ένα Grand Slam (το US Open) που θα γίνει σε σκληρές επιφάνειες, που είναι η καλύτερή του επιφάνεια, οπότε γιατί όχι; Φυσικά και θα είναι δύσκολο και άλλοι παίκτες θέλουν να κερδίσουν το τελευταίο Grand Slam της σεζόν, αλλά θα είναι ένα από τα μεγαλύτερα φαβορί."

Στη συνέχεια, ο Rafa σχολίασε την απόφασή του να "θυσιάσει" το Wimbledon για να ξεκουραστεί και να εξασφαλίσει περισσότερο χρόνο προετοιμασίας για τα αμερικάνικα τουρνουά.

"Η συμμετοχή μου στην Ουάσινγκτον μου δίνει τη δυνατότητα να είμαι πίσω στο tour μια εβδομάδα νωρίτερα απ' ότι συνήθως, σε αυτό το κομμάτι της σεζόν. Έχασα το Wimbledon, αλλά πιστεύω πως ήταν η σωστή απόφαση. Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ, το τουρνουά αυτό κάνει πολύ καλή δουλειά."

Αυτή είναι η πρώτη επίσκεψη του Nadal στην Ουάσινγκτον και η πρώτη του συμμετοχή στο Citi Open: "Μου αρέσει να είμαι εδώ στην Ουάσινγκτον, όχι μόνο επειδή είναι ένα νέο τουρνουά για μένα, αλλά και επειδή είναι μια πόλη που δεν έχω ξανάρθει. Είμαι σε θέση να επισκέπτομαι τις πιο μεγάλες πόλεις του κόσμου και είναι μια πολύ όμορφη πόλη.

Είχα την ευκαιρία να περπατήσω λίγο στην πόλη τις δυο τελευταίες μέρες και είμαι πολύ εντυπωσιασμένος. Ελπίζω να έχω τη δυνατότητα να δω λίγο περισσότερο και τις δυο επόμενες μέρες. Αλλά όσα είδα μέχρι τώρα ήταν όμορφα. Είναι μια πράσινη πόλη, με χαμηλότερα κτίρια από τις περισσότερες αμερικανικές πόλεις. Περνάω καλά εδώ και απολαμβάνω το χρόνο μου με τους ανθρώπους."

Ο κάτοχος 20 Grand Slam τίτλων όμως, σίγουρα δεν πήγε στην Ουάσινγκτον για τουρισμό: "Δεν ξέρω πόσο χρόνο θα μου πάρει μέχρι να εγκλιματιστώ, αλλά το μόνο που μπορώ να πω σίγουρα είναι πως είμαι εδώ για να προσπαθήσω το καλύτερό μου. Οι προπονήσεις τις τελευταίες δυο μέρες με βοήθησαν και πιστεύω πως θα παίξω σε αρκετά ανταγωνιστικό επίπεδο από τον πρώτο μου αγώνα. Είμαι ενθουσιασμένος που είμαι πίσω στην Αμερική μετά από περισσότερο από ένα χρόνο, ειδικά που θα παίξω σε γεμάτα στάδια."

Στην πρεμιέρα του στο Citi Open, που θα γίνει την Τετάρτη, ο Nadal θα αντιμετωπίσει τον Jack Sock, σε έναν σίγουρα όχι εύκολο αγώνα. Για τον Ισπανό, που πέρασε στον 2ο γύρο με bye, θα είναι ο πρώτος αγώνας σε σκληρή επιφάνεια από τον Φεβρουάριο στην Αυστραλία, ενώ ο Sock εκτός απ' ότι έχει παίξει ήδη ένα ματς στα γήπεδα της Ουάσινγκτον (κέρδισε στον 1ο γύρο τον Yoshihito Nishioka), έπαιξε και τις δυο προηγούμενες εβδομάδες σε σκληρά, στο Challenger του Cary και στο 250άρι της Ατλάντας.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots