ATP
Ο Τσιτσιπάς και η ξεχωριστή του σύνδεση με τον Sampras

 
Ο Τσιτσιπάς και η ξεχωριστή του σύνδεση με τον Sampras
tn team Παρασκευή, 13 Αυγούστου 2021 - 12:25

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς μίλησε για την ξεχωριστή σύνδεση που είχε πάντα με τον Pete Sampras, με τον οποίο μοιράζεται και την ίδια μέρα γενεθλίων.

Ο Στέφανος γιόρτασε χθες τα 23α γενέθλιά του στο court, με νίκη επί του Karen Khachanov. Ένας από τους μεγαλύτερους θρύλους του αθλήματος και με ελληνικές ρίζες, ο Pete Sampras, είχε επίσης γενέθλια χθες (έγινε 50) και ο Στέφανος ρωτήθηκε για τη σχέση του με τον "Pistol Pete" στη συνέντευξη Τύπου μετά τον αγώνα.

"Εξαιτίας και των ελληνικών του ριζών, ο Pete ήταν ένας παίκτης που άρεσε πολύ στον πατέρα μου όταν ξεκινούσε να παίζει τένις στο πανεπιστήμιο, στην ηλικία των 18-20 ετών, οπότε το μετέδωσε αυτό και σε μένα. Και οι δυο μεγαλώσαμε βλέποντάς τον, μεγάλωσα έχοντας τον Pete για πρότυπο."

Ο Στέφανος ήταν πολύ μικρός για να δει τον Sampras κατά τη διάρκεια της καριέρας του και έχει δει τα περισσότερα θρυλικά παιχνίδια του σε επανάληψη, ωστόσο υπάρχει μια ανάμνηση στο μυαλό του, απ' όταν κατέκτησε τον τελευταίο του Grand Slam τίτλο στο US Open του 2002 και μετά απ' αυτό "κρέμασε" τη ρακέτα του.

"Είναι το καλύτερο τέλος που θα μπορούσε να έχει κάποιος. Το να κερδίζεις Grand Slam και να αποχωρείς από το τένις. Το έκανε με έναν απίστευτο τρόπο, δεν θα μπορούσε να γίνει καλύτερο."

Όσο για το τι του άρεσε περισσότερο από τον Sampras, ο Στέφανος είπε: "Το φανταχτερό παιχνίδι του. Ο κόσμος φαντάζεται τον Roger Federer όταν σκέφτεται ένα καλό παιχνίδι που βγαίνει αβίαστα, χωρίς κόπο, αλλά νιώθω πως και ο Pete τα έκανα όλα να δείχνουν εύκολα, είχε ένα πολύ όμορφο παιχνίδι."

Ο Στέφανος θα επιστρέψει σήμερα στο court και θα αντιμετωπίσει τον Casper Ruud για μια θέση στα ημιτελικά του National Bank Open (19:00GR, COSMOTE SPORT 6HD).

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots