ATP
Medvedev: "Με εκνεύρισε το κοινό, αλλά δεν είναι δικαιολογία"

 
Daniil Medvedev
Daniil Medvedev © Nicolas Gouhier / FFT
tn team Κυριακή, 07 Νοεμβρίου 2021 - 20:26

Ο Daniil Medvedev δεν έκρυψε τον εκνευρισμό του για την κραυγή που ακούστηκε από την εξέδρα σε κρίσιμο πόντο του τελικού του Παρισιού, εξηγώντας πως το τένις χρειάζεται δουλειά στο να εκπαιδεύσει το κοινό του. Τα συγχαρητήρια στον Djokovic, τον οποίο ο κόσμος δεν σέβεται αρκετά, όπως χαρακτηριστικά είπε.

"Υπάρχουν άλλα αθλήματα που τα καταφέρνουν πολύ καλύτερα σ' αυτό το κομμάτι από το τένις. Για παράδειγμα στο σνούκερ τις περισσότερες στιγμές το κοινό είναι πολύ ήσυχο. Σήμερα με εκνεύρισε αρκετά" είπε ο Medvedev στη συνέντευξη Τύπου μετά από τον τελικό του Paris Masters, αναφερόμενος σε μια κραυγή που ακούστηκε σε κρίσιμο σημείο στα μεα του 3ου σετ.

"Συνέβη στο 3ο σετ, ήμουν 2-4 πίσω και ο Novak είχε break point. Όταν σέρβιρα, άκουσα κάποιον να φωνάζει και έχασα τη συγκέντρωσή μου. Στο υπόλοιπο ράλι ο Djokovic ήταν πολύ γρήγορος και δεν μπόρεσα να κερδίσω τον πόντο. Δεν θέλω να βρω δικαιολογία για την ήττα, αλλά έγινε το 5-2 και με έναν αντίπαλο σαν τον Novak είναι αδύνατο να γυρίσει αυτό. Δεν ήταν ευχάριστο που έγινε και είναι σίγουρο πως η κραυγή εκείνη έγινε επίτηδες. Πολλές άλλες στιγμές ακουγόταν αμέσως πριν ξεκινήσει ο πόντος 'Allez Novak' ή 'Allez Daniil'. Πρέπει να βελτιωθούμε ως άθλημα σ' αυτό το θέμα."

Ο Medvedev ηττήθηκε με 4-6, 6-3, 6-3 από τον Djokovic στον τελικό του παρισινού Masters, με τον Σέρβο να παίρνει και τη ρεβάνς για την ήττα του στον τελικό του US Open.

"Ήξερα πως ήθελε να πάρει ρεβάνς και πως θα ήταν ένα πολύ διαφορετικό παιχνίδι απ' ότι στο US Open. Το διακύβευμα δεν ήταν το ίδιο. Δεν εννοώ φυσικά τα χρήματα ή τους πόντους, έχει να κάνει με τον ανταγωνισμό. Αυτό είναι το τένις και αν είσαι ανταγωνιστικός όπως εγώ, ξέρεις πόσο δύσκολος ήταν αυτός ο αγώνας. Είναι το ίδιο με όταν παίζω Play Station, θέλω να κερδίσω επειδή είμαι πολύ ανταγωνιστικός. Το ίδιο ισχύει και για τον Novak."

Όσο για τα συναισθήματά του μετά από τον χαμένο τελικό, ο Ρώσος είπε: "Δεν μου αρέσει να χάνω, δεν είμαι καθόλου χαρούμενος. Θα μπορούσα σίγουρα να τα έχω πάει καλύτερα. Κάθε φορά που χάνεις έναν αγώνα, νιώθεις ότι θα μπορούσες να τα είχες πάει καλύτερα. Τα έδωσα όμως όλα. Έπαιζα με έναν από τους καλύτερους παίκτες στην ιστορία και ήθελε πολύ τη νίκη. Ήταν σπουδαία μάχη. Τον συγχαίρω, επειδή ήταν καλύτερος στις πιο κρίσιμες στιγμές του αγώνα."

Για την πίεση που υπάρχει πριν από έναν τόσο μεγάλο αγώνα, ο Medvedev είπε: "Δεν φοβάμαι την πίεση. Πάντα βγαίνω στο τερέν και προσπαθώ να κάνω το καλύτερό μου. Δεν μου αρέσει να μιλάω για τον εαυτό μου, δεν στοχεύω τα 21 Slams, ή τα 38 Masters ή να είμαι στο Νο.1 για 352 εβδομάδες. Ο στόχος μου είναι απλά να είμαι ο καλύτερος που μπορώ. Αυτό έκανα αυτή την εβδομάδα, το ίδιο θα κάνω στο Τορίνο και στο Davis Cup. Όταν αποφασίσω να αποσυρθώ από την ενεργό δράση, θα κάνω τον απολογισμό μου για όσα κατάφερα. Τώρα απλά θέλω να απολαμβάνω αυτό που κάνω."

Τέλος, για την αντιμετώπιση ενός μεγάλου μέρους του παγκόσμιου τενιστικού κοινού προς τον Djokovic, σχολίασε: "Είναι πολύ άδικο. Έχω την αίσθηση πως ο κόσμος δεν σέβεται αρκετά τον Novak, όχι όσο τον Nadal ή τον Federer. Έχει κάνει σπουδαία πράγματα στο τένις και συνεχίζει ακόμα να σπάει ρεκόρ. Φέτος κατάφερε να γίνει ο κορυφαίος σε εβδομάδες στο Νο.1, να φτάσει στα 20 Slams και σχεδόν να κερδίσει όλα τα Slams την ίδια σεζόν. Στο μέλλον, όταν θα έχει σταματήσει, κάθε νέος που θα τον ενδιαφέρει το τένις, θα βλέπει παντού το όνομα του Djokovic. Το ίδιο που συνέβη στη δική μου παιδική ηλικία με τον Pete Sampras."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots