ATP
Η επιστροφή του "αυτοκράτορα" Nole! (vids)

 
Novak Djokovic
Novak Djokovic © Nicolas Gouhier / FFT
tennisnews team Κυριακή, 07 Νοεμβρίου 2021 - 18:29

Στο πρώτο τουρνουά που αγωνίστηκε μετά από 2 μήνες, ο Novak Djokovic είχε τη δυνατότητα να εξασφαλίσει το Year-end No.1 για 7η φορά στην καριέρα του, να πάρει ρεβάνς από τον Daniil Medvedev για το US Open και να κατακτήσει το -ρεκόρ- 37ο Masters του!

Στο πρώτο τουρνουά του μετά από το US Open, o Novak Djokovic θύμισε σε όλους ότι δεν παρέμεινε τυχαία στο Νο.1 από την αρχή έως το τέλος (και) της φετινής σεζόν, αφού αναδείχθηκε πρωταθλητής στο Rolex Paris Masters για 6η φορά στην καριέρα του!

Στον τελικό του παρισινού Masters, o Nole επιβλήθηκε του Medvedev με 4-6, 6-3, 6-3 και πήρε έτσι και τη ρεβάνς για τον χαμένο τελικό του US Open.

Ο Djokovic, μόλις χθες είχε εξασφαλίσει και μαθηματικά την παραμονή του στο Νο.1 έως το τέλος της χρονιάς, με τη νίκη του επί του Hubert Hurkacz, σε ακόμα έναν αγώνα που βρέθηκε πίσω με σετ γι' αυτή την εβδομάδα.

Έγινε ο μόνος παίκτης στην ιστορία της ΑΤΡ που έχει πετύχει 7 φορές το Year-end No.1 στην καριέρα του και από σήμερα είναι ξανά μόνος πρώτος και στην κατάταξη με τους περισσότερους τίτλους σε Masters διοργανώσεις, αφού αυτό ήταν το 37ο Masters που κατακτά. Ένα λιγότερο έχει ο Rafael Nadal.

Ο πολύ σπουδαίος Σέρβος τενίστας δεν ξεκίνησε πάντως τόσο καλά όσο θα ήθελε τον σημερινό τελικό, καθώς έκανε αρκετά αβίαστα λάθη στα πρώτα λεπτά και βρέθηκε πίσω με 0-2. Αντέδρασε παρόλα αυτά και ανέβασε το επίπεδό του στο 1ο σετ, καταφέρνοντας να κερδίσει 3 games στη σειρά και είχε μάλιστα και μια ευκαιρία για να κάνει νέο break στο 6ο game, ο Medvedev όμως εμπόδισε να γίνει το 4-2 και ισοφάρισε σε 3-3.

Στη συνέχεια έκανε ξανά break o Ρώσος τενίστας, ανακτώντας το προβάδισμα στο 4-3 και διατηρώντας το αυτή τη φορά αρκετά, ώστε να φτάσει στην κατάκτηση του σετ μετά από 10 games (6-4).

Όπως και χθες με τον Hurkacz, o Djokovic ανέβασε κατακόρυφα το επίπεδό του μετά την απώλεια του 1ου σετ. Κατάφερε να κάνει από νωρίς ένα break και να "ξεφύγει" με 4-1, ενώ έμεινε μπροστά έως το τέλος του σετ, παρά την έντονη πίεση που άσκησε ο Medvedev, ο οποίος συνέχισε να παίζει τένις σε πολύ υψηλό επίπεδο.

Η μεγάλη ευκαιρία του Ρώσου να επιστρέψει στο σετ ήταν στο 9ο game, όταν είχε 3 break points για να μειώσει σε 5-4, αλλά ο Djokovic έμεινε "όρθιος" και τελικά στο 3ο του set point κράτησε το σερβίς του, για το 6-3.

Στο αποφασιστικό σετ ο Nole συνέχισε να είναι ο καλύτερος παίκτης στο γήπεδο και "έσπασε" άλλες 2 φορές συνεχόμενα τον Medvedev, στο 5ο (3-2) και στο 7ο game (5-2), για να "αγκαλιάσει" τη μεγάλη ανατροπή.

Ο Medvedev κατάφερε να μειώσει σε 5-3 με ένα break και να δώσει παράταση στην αγωνία, όταν όμως σέρβιρε για την παραμονή του στο ματς δεν τα κατάφερε εξίσου καλά και με νέο break, το 3ο συνεχόμενο, ο Djokovic διαμόρφωσε το τελικό 6-3 σε 2 ώρες και 15 λεπτά.

Αυτός ήταν ο 6ος τίτλος του Nole στο Bercy (ρεκόρ), ο 37ος σε Masters διοργάνωση (ρεκόρ), ο 5ος στη φετινή χρονιά μετά από τα 3 Slams που κέρδισε σε Μελβούρνη, Παρίσι και Λονδίνο, καθώς και το 250άρι στο Βελιγράδι, καθώς και ο 86ος συνολικά στην καριέρα του (86-37).

Χρειάζεται άλλους 2 τίτλους για να ισοφαρίσει το ρεκόρ του Rafael Nadal, που είναι το 4ο καλύτερο στην ιστορία, μετά από αυτά των Jimmy Connors (109), Roger Federer (103) και Ivan Lendl (94). 

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots