ATP
Djokovic: "Αργά ή γρήγορα Νο.1 ο Medvedev"

 
Medvedev - Djokovic
Medvedev - Djokovic © Rolex Paris Masters / FFT
tn team Κυριακή, 07 Νοεμβρίου 2021 - 20:54

O Novak Djokovic ξεχωρίζει τον Daniil Medvedev από τη γενιά του και δεν δίστασε να πει πως αργά ή γρήγορα θα βρεθεί στο Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης.

"Όλοι γνωρίζουμε καλά τον Daniil. Έχει πολύ καλό σερβίς, κινείται εξαιρετικά για το ύψος του και έχει πολύ λίγα ελαττώματα στο παιχνίδι του. Πάντα σε κάνει να παίξεις μια επιπλέον μπάλα και καταφέρνει να μπαίνει στον πόντο από πολύ δύσκολες θέσεις στο γήπεδο. Η κίνησή του είναι φναταστική και έχει τη δυνατότητα να βελτιώνεται μέρα με τη μέρα. Αργά ή γρήγορα θα γίνει Νο.1 στον κόσμο, είναι ο κορυφαίος από την επόμενη γενιά που έρχεται", είπε ο Djokovic στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά από τον τελικό του Paris Masters, όπου κέρδισε τον Medvedev με 4-6, 6-3, 6-3.

"Παρόλο που έχασα το 1ο σετ, ένιωθα σε όλο το ματς ότι ήμουν κοντά. Προσπάθησα από την πρώτη στιγμή να διαβάσω το σερβίς του. Ήμουν συνεπής από τη baseline και έκανα πολλά λάθη στο ξεκίνημα του αγώνα. Ήξερα πως αυτό θα βελτιωνόταν μόλις χαλάρωνα λίγο και πράγματι το τένις μου επέστρεψε στα καλύτερά του. Είμαι πολύ χαρούμενος με τη νίκη, γιατί κέρδισα έναν παίκτη σαν τον Medvedev που σ' αυτές τις επιφάνειες είναι πολύ δύσκολο. Ο τίτλος αυτός θα με βοηθήσει πολύ για το ATP Finals και το Davis Cup", είπε ακόμα ο Σέρβος, αναφερόμενος στον αγώνα.

"Δεν ένιωθα καθόλου πίεση. Ήμουν σε θέση να κάνω το παιχνίδι μου κανονικά και να κάνω τον Medvedev να νιώθει άβολα. Κρατούσα το σερβίς μου καλά από τα μέσα του 2ου σετ. Έπαιρνα εύκολους πόντους με το πρώτο σερβίς συχνότερα απ' ότι περίμενα. Αυτό ήταν ένα από τα κλειδιά της επιτυχίας μου στο σερβίς. Κάποιες μικρές λεπτομέρειες το έφεραν στο μέρος μου."

Για την ήττα του από τον Medvedev στον τελικό του US Open, ο Djokovic είπε: "Το κεφάλαιο Grand Slam έχει κλείσει. Δεν θα υποφέρω για κάτι που ανήκει στο παρελθόν. Ένιωσα πολλή πίεση, όση δεν έχω νιώσει ποτέ ξανά, όσο πλησίαζε ο τελικός του US Open. Είμαι χαρούμενος με το πως τα πήγα και με όσα έγιναν μετά τον τελικό. Είναι παρελθόν. Ήρθα στο Παρίσι, έβαλα τα δυνατά μου και κέρδισα τον τίτλο εδώ."

Τέλος, ο Djokovic έκανε ένα σχόλιο και για το γεγονός πως καταφέρνει ακόμα να βρεθεί μπροστά από τη νεότερη γενιά σε πολλά από τα μεγαλύτερα τουρνουά του κόσμου: "Δεν είμαι τόσο νέος όσο ο Medvedev και οι άλλοι αυτής της γενιάς, αλλά νιώθω καλά που είμαι ακόμα σε θέση να κερδίζω τίτλους. Ήμουν πάντα ειλικρινής σχετικά με αυτό. Για μένα, τα Grand Slams και τα Masters είναι τα τουρνουά που μετράνε περισσότερο στο τένις. Το να είμαι μπροστά και στα δυο είναι απίθανο."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots