ATP
Φρέσκος και έτοιμος να διεκδικήσει τον τίτλο ο Djokovic

 
Novak Djokovic
Novak Djokovic © Corinne Dubreuil/ATP Tour
tn team Σάββατο, 13 Νοεμβρίου 2021 - 12:48

O Novak Djokovic νιώθει πιο φρέσκος από άλλες χρονιές μπαίνοντας στο ATP Finals και θέλει να κλείσει ιδανικά τη χρονιά, με τον 6ο τίτλο του στο θεσμό.

"Νιώθω πιο φρέσκος, επειδή δεν έχω παίξει τόσο πολύ όσο τα προηγούμενα χρόνια, δεν έχω παίξει σε τόσα πολλά τουρνουά. Είχα πολλά τουρνουά που ήταν εξαντλητικά, ειδικά τα Grand Slams, όχι μόνο σωματικά, αλλά και πνευματικά και ψυχολογικά.

Αυτή η χρονιά δεν ήταν σαν τις άλλες, εξαιτίας της πίεσης για το ιστορικό επίτευγμα (σ.σ. το calendar-Year Grand Slam). Αυτό με έκανε να ξοδέψω πολλή ενέργεια. Ένιωσα πως χρειαζόμουν ένα διάλειμμα για να αναζωογονηθώ για να είμαι έτοιμος για το τέλος της σεζόν.

Ξεκίνησε καλά με τη νίκη στο Παρίσι και ελπίζω να τα πάω καλά και στο Τορίνο. Πρέπει να παίξεις το καλύτερό σου εδώ και σε πολύ υψηλή ένταση. Κάποιες φορές δεν έχεις αρκετά καύσιμα στο ντεπόζιτο, αλλά πρέπει να παίξεις 5 πολύ δύσκολους αγώνες στο κορυφαίο επίπεδο για να κερδίσεις τον τίτλο εδώ, απαιτείται πολλή ενέργεια."

Ο Djokovic έχει 48 νίκες και 6 ήττες στη φετινή σεζόν, κατακτώντας 5 τίτλους. Στα Grand Slams είχε ρεκόρ 27-1, χάνοντας μόνο στον τελικό του US Open από τον Daniil Medvedev - από τον οποίο πήρε ρεβάνς στον πρόσφατο τελικό του Paris Masters.

Το ATP Finals έφυγε από το Λονδίνο μετά από 12 χρόνια (2009-2020) και θα διεξαχθεί για πρώτη φορά στο Τορίνο, όπου θα είναι τουλάχιστον έως το 2025.

"Το Λονδίνο έφερε μεγάλη επιτυχία στο Nitto ATP Finals. Είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά στάδια στον κόσμο και δεν θα μπορούσε να είναι καλύτερα από ένα γεμάτο στάδιο. Ταίριαξε καλά για το πιο σημαντικό τουρνουά που διοργανώνει η ΑΤΡ. Αλλά πάντα ήμουν υπέρ του να αλλάζει συχνά η έδρα αυτού του τουρνουά, ίσως κάθε 3 ή 4 χρόνια.

Το ανδρικό τένις είναι πολύ ψηλά στην Ιταλία, έχουμε τον Matteo (Berrettini), τον (Fabio) Fognin και τον (Jannik) Sinner. Τα vibes στην πόλη είναι θετικά και όλοι ανυπομονούν να στηρίξουν τον τουρνουά και ειδικά τον Matteo. Όλοι θέλουμε να κλείσουμε τη χρονιά με τον καλύτερο δυνατό τρόπο."

Ο Djokovic θα διεκδικήσει τον 6ο τίτλο του στο ATP Finals, πρώτο από το 2015, ξεκινώντας τις υποχρεώσεις του τη Δευτέρα, απέναντι στον Casper Ruud.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots