ATP
Djokovic: 100% μαζί με τη WTA για Shuai Peng

 
Novak Djokovic
Novak Djokovic © Corinne Dubreuil/ATP Tour
tn team Σάββατο, 20 Νοεμβρίου 2021 - 11:40

O Novak Djokovic, ο οποίος είναι αρκετά δημοφιλής στην Κίνα όπου είχε εξαιρετικά αποτελέσματα την τελευταία δεκαετία, εξέφρασε την πλήρη στήριξή του στη WTA σε περίπτωση που αποφασίσει να μποϊκοτάρει τα τουρνουά της Κίνας, για την υπόθεση της Shuai Peng.

"Στηρίζω την ανακοίνωση της WTA, στηρίζω γενικά την οργάνωση και τον πρόεδρό της", είπε ο Djokovic στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε το βράδυ της Παρασκευής, μετά τη νίκη του επί του Cameron Norrie στο ATP Finals.

"Σύσσωμη η κοινότητα του τένις πρέπει να στηρίζει την ίδια και την οικογένειά της, να εξασφαλίζει την ασφάλεια και θα είναι σίγουρα περίεργο να γίνουν τουρνουά στην Κίνα, αν δεν έχει διευθετηθεί αυτό το ζήτημα. Καταλαβαίνω πλήρως τη στάση της WTA."

Τέλος, ο Djokovic είπε πως θα στηρίξει και το μποϊκοτάζ, σε περίπτωση που τα πράγματα φτάσουν σ' αυτό το σημείο.

"Είναι τρομακτικό, ένας άνθρωπος αγνοείται. Μέχρι πρόσφατα ήταν Νο.1 στον κόσμο στα διπλά και είναι μια από τις πιο γνωστές τενίστριες στην Κίνα. Η Κίνα είναι μια τεράστια χώρα και είναι πολύ σημαντική για τη WTA, πολλά τουρνουά γίνονται εκεί. Είναι απαραίτητο να κάνουμε κάτι γι' αυτό. Μόλις τώρα άκουσα από εσάς ότι η WTA σκέφτεται να διακόψει τη συνεργασία της με όλα τα τουρνουά της Κίνας και το στηρίζω αυτό 100%."

Ανακοίνωση για την εξαφάνιση της Peng έβγαλε και η PTPA, η ένωση παικτών που δημιούργησε ο Djokovic μαζί με μερικούς ακόμα τενίστες, στην προσπάθειά του να κάνει δυνατότερη τη φωνή των παικτών στο tour.

"Η σημασία της ανακοίνωσης και το μήνυμα της PTPA γενικότερα, είναι πως πρέπει να είμαστε ενωμένοι. Είτε πρόκειται για άνδρα παίκτη είτε για γυναίκα παίκτρια, είτε για έναν είτε για πολλούς/ές, είναι απαραίτητο να είμαστε ενωμένοι. Αυτό σημαίνει πως πρέπει να είμαστε μαζί και να βρίσκουμε λύσεις σε τέτοια ζητήματα."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots