ATP
Djokovic: "Από τις πιο σημαντικές εβδομάδες όταν αγωνίζομαι για τη Σερβία"

 
Novak Djokovic
Novak Djokovic © Corinne Dubreuil/ATP Tour
tn team Τετάρτη, 24 Νοεμβρίου 2021 - 19:51

Ο Novak Djokovic, ο οποίος βρίσκεται στο Ίνσμπρουκ για τους τελικούς του Davis Cup, μίλησε για το πως φαντάζεται ένα ιδανικό Davis Cup, καθώς και για τη σημασία του να εκπροσωπεί την πατρίδα του, παρότι με την επιλογή αυτή θα ολοκληρώσει τη σεζόν μόλις 4 εβδομάδες πριν την έναρξη της επόμενης!

"Το Davis Cup έκανε μια πολύ μεγάλη αλλαγή πέρσι, μετέφερε όλη τη διοργάνωση σε μια μόνο πόλη (τη Μαδρίτη), κάτι που δεν μου άρεσε καθόλου. Από την άλλη μεριά, ούτε η παλιά του μορφή ήταν η καλύτερη δυνατή. Ψηφίζω μια ενδιάμεση λύση, κάτι παρόμοιο σ' αυτό που θα γίνει φέτος", είπε ο Djokovic στους Σέρβους δημοσιογράφους.

Σε αντίθεση με το 2020, που όλοι οι αγώνες για την τελική φάση του Davis Cup φιλοξενήθηκαν στη Μαδρίτη, φέτος το τουρνουά θα μοιραστεί σε τρεις πόλεις: τη Μαδρίτη, το Τορίνο και το Ίσνμπρουκ.

Η κάθε πόλη θα φιλοξενήσει αγώνες για δυο ομίλους, με τον Djokovic να εξηγεί ότι θα ήθελε ακόμα περισσότερες πόλεις στη διοργάνωση: "Ιδανικά, θα προτιμούσα τρεις ακόμα διοργανωτές, να έχει ο κάθε όμιλος τη δική του πόλη και μετά μια νοκ άουτ φάση στην ίδια πόλη. Επίσης θα άλλαζα τους διοργανωτές κάθε δυο χρόνια, το ίδιο θα έκανα και με το ATP Finals. Πιστεύω πως αυτές οι δυο διοργανώσεις δίνουν μια τεράστια ευκαιρία να πάμε το άθλημά μας σε πόλεις που δεν είναι δημοφιλείς και δεν έχουν τη δυνατότητα να φιλοξενούν τουρνουά, θα ήταν πολύ καλό για την προώθηση του αθλήματος."

Η Σερβία του Djokovic βρίσκεται στον 6ο όμιλο, μαζί με τη Γερμανία και την Αυστρία. Οι αγώνες θα γίνουν στο Ίνσμπρουκ της Αυστρίας, δυστυχώς όμως σε άδειες κερκίδες, εξαιτίας των νέων μέτρων που επιβλήθηκαν στη χώρα.

"Τα άσχημα νέα είναι πως θα παίξουμε χωρίς κόσμο, αλλά η Σερβία είναι στις καρδιές μας. Ξέρουμε πως θα έχουμε μεγάλη στήριξη και πως θα μοιράσουμε χαρά στους συμπατριώτες μας πίσω στο σπίτι. Οι εβδομάδες που παίζω για τη Σερβία (στο ATP Cup και στο Davis Cup) είναι από τις πιο σημαντικές για μένα. Ελπίζω να τα καταφέρουμε."

Η Σερβία είχε κατακτήσει τον τίτλο στο Davis Cup το 2010. Εκτός από τον Djokovic, στην ομάδα είναι οι Dusan Lajovic, Filip Krajinovic, Miomir Kecmanovic και Nikola Cacic, σε μια από τις πιο δυνατές αποστολές στο τουρνουά. Το τουρνουά ξεκινάει αύριο Πέμπτη και ολοκληρώνεται στις 5 Δεκεμβρίου.

"Όλη μου η προσοχή τώρα είναι στο Davis Cup", είπε ο Djokovic. "Το τέλος της σεζόν έρχεται πολύ αργά φέτος, αλλά έτσι είναι τα πράγματα. Θέλω να το πάμε μέχρι τέλος. Έχουμε μια καλή ομάδα με νέους αλλά και έμπειρους παίκτες, έχουμε τον Nikola (Cacic) που είναι σπεσιαλίστας στα διπλά, που είναι επίσης πολύ σημαντικό σ' αυτή τη διοργάνωση."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots