ATP
Ο προπονητής του Norrie ο κορυφαίος της χρονιάς

 
Facundo Lugones
Facundo Lugones © ATP Tour
tennisnews team Δευτέρα, 13 Δεκεμβρίου 2021 - 22:35

Ο Facundo Lugones, προπονητής του Cameron Norrie, αναδείχθηκε καλύτερος προπονητής της φετινής χρονιάς στην ΑΤΡ.

O Facundo Lugones αναδείχθηκε καλύτερος προπονητής για το 2021 από την ΑΤΡ, σε ένα βραβείο για το οποίο ψηφίζουν όλοι οι προπονητές του tour.

Ο Lugones βοήθησε τον Norrie να κάνει την καλύτερη χρονιά στην καριέρα του, κερδίζοντας τους πρώτους δυο τίτλους του, ανάμεσα στους οποίους και το Masters του Indian Wells. Κατάφερε να παίξει ακόμα και στο ATP Finals, ως alternate μετά την απόσυρση του Στέφανου Τσιτσιπά, ενώ ολοκλήρωσε τη σεζόν με ρεκόρ νικών 52-25.

"Είμαι απίστευτα χαρούμενος. Ποτέ δεν πίστευα ότι μπορούσα να κερδίσω αυτό το βραβείο, είναι σουρεάλ. Αυτή είναι όμως η ομορφιά του αθλήματος, ότι τα πάντα μπορούν να συμβούν. Θέλω να ευχαριστήσω και την υπόλοιπη ομάδα, τον Julian (Romero) και τον Vasek (Jursik). Δούλεψαν πολύ σκληρά όλη τη χρονιά για να είναι έτοιμος ο Cam, όπως και οι Devin Bowen και James Trotman βοήθησαν πολύ την ομάδα", είπε ο Lugones.

Ο 29χρονος Αργεντινός έπαιζε τένις στο Texas Christian University για το κολεγιακό πρωτάθλημα των ΗΠΑ. Εκεί γνώρισε και τον Norrie, που ήταν τότε συμπαίκτης του.

"Πήρα πτυχίο στα οικονομικά και ανυπομονούσα να δουλέψω στον κλάδο, σε κάποια τράπεζα ή κάτι τέτοιο. Όταν όμως είχα ακόμα ένα χρόνο στη σχολή χωρίς να παίζω, άρχισα να κάνω εθελοντικά τον προπονητή. Το απόλαυσα και ξεκίνησα να δουλεύω σε ένα tennis club. Οι προπονητές εκεί με ενθάρρυναν να δώσω μια ευκαιρία στον εαυτό μου και το έκανα. Πίστεψα ότι θα μπορούσα να κάνω καριέρα ως προπονητής και μετά ο Cam μου προσέφερε τη θέση αυτή, να ταξιδεύω μαζί του και να τον προπονώ, οπότε το έκανα."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots