ATP
ATP Cup: Ολοκλήρωσε την προσπάθειά της η Ελλάδα (vid)

 
ATP Cup: Ολοκλήρωσε την προσπάθειά της η Ελλάδα (vid)
tn team Τετάρτη, 05 Ιανουαρίου 2022 - 12:52

Μετά από ένα συναρπαστικό διπλό, στο οποίο οι Στέφανος Τσιτσιπάς και Μιχάλης Περβολαράκης είχαν 3 χαμένα match points και τελικά ηττήθηκαν σε ένα tie-break 30 πόντων, η Εθνική μας ομάδα ολοκλήρωσε την πορεία της στο φετινό ATP Cup.

Η Ελλάδα κέρδισε τη Γεωργία με 2-1 στην τελευταία της αναμέτρηση για φέτος στο ATP Cup, πήρε την 3η θέση στον 4ο όμιλο, όμως στον διπλό γνώρισε την ήττα, με τους Γεωργιανούς Aleksandre Bakshi και Aleksandre Metreveli να επικρατούν των Τσιτσιπά και Περβολαράκη με 4-6, 6-3, 16-14.

Αν και σε "dead rubber", το παιχνίδι ήταν συναρπαστικό, με τους Γεωργιανούς να τα δίνουν όλα και το ελληνικό δίδυμο να χάνει ευκαιρίες για να πάρει τη νίκη στο συναρπαστικό super tie-break, όπου προηγήθηκε με 9-8, 11-10 και 13-12. Οι Bakshi και Metreveli αξιοποίησαν τελικά το 4ο δικό τους match point και πήραν τη νίκη, την οποία πανηγύρισαν σαν κύπελλο, πέφτωντας αμφότεροι στο έδαφος και δείχνοντας τι σήμαινε για εκείνους.

Η Ελλάδα παρόλα αυτά κέρδισε τη Γεωργία με 2-1, χάρη στις νίκες των Περβολαράκη και Τσιτσιπά στα μονά νωρίτερα, επομένως πήρε την 3η θέση του ομίλου και ολοκλήρωσε έτσι τις υποχρεώσεις της γι' αυτό το ATP Cup.

Θυμίζουμε πως για 2η φορά στην ιστορία της, η ομάδα της Ελλάδας κέρδισε tie στο ATP Cup, αφού πέρσι είχε κερδίσει την Ισπανία.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots