ATP
Εξαιρετικός Περβολαράκης και προβάδισμα για την Εθνική (vid)

 
Μιχάλης Περβολαράκης
Μιχάλης Περβολαράκης © ATP Tour
tn team Τετάρτη, 05 Ιανουαρίου 2022 - 9:46

Ο Μιχάλης Περβολαράκης πραγματοποίησε μια πολύ καλή εμφάνιση και επιβλήθηκε του Aleksandre Metreveli με 2-0 σετ, για να πετύχει την πρώτη του tour-level νίκη στα μονά και να δώσει προβάδισμα στην Ελλάδα επί της Γεωργίας στο ATP Cup.

Ο Περβολαράκης έκανε ένα πολύ καλό ματς και επιβλήθηκε του Metreveli με 6-3, 6-2, για να εξασφαλίσει μέσα σε 68 λεπτά την πρώτη ελληνική νίκη στα μονά για φέτος στο ATP Cup.

Αυτή ήταν επίσης η πρώτη νίκη του Περβολαράκη στη διοργάνωση στα μονά, στην 8η αναμέτρησή του, καθώς και η πρώτη του tour-level νίκη στην καριέρα του.

Ο 25χρονος Έλληνας τενίστας, Νο.399 στην παγκόσμια κατάταξη, δεν απειλήθηκε στιγμή από τον 28χρονο Γεωργιανό, που βρίσκεται στο Νο.570. Ολοκλήρωσε το παιχνίδι με 20 winners και 16 αβίαστα λάθη, την ώρα που ο αντίπαλός του είχε 16 winners και 30 αβίαστα λάθη, ενώ δεν του επέτρεψε να φτάσει σε break point, ενώ ο ίδιος "έσπασε" 3 φορές το αντίπαλο σερβίς (3/5 break points).

H πρώτη ήταν στο 6ο game του 1ου σετ, στο οποίο έκανε το 4-2 και στη συνέχεια διατηρήθηκε μπροστά. Βρήκε αντίσταση στο 9ο game, όταν σέρβιρε για το 6-3, κάτι που κατάφερε να κάνει στο 4ο set point του, σε ένα game με 3 ισοπαλίες αλλά χωρίς break point για τον Metreveli.

Ακόμα ευκολότερα ήταν τα πράγματα στο 2ο σετ για τον Μιχάλη, που έκανε το πρώτο break στο 1ο game και προηγήθηκε γρήγορα με 2-0. Αργότερα είχε 2 χαμένα break points για το 4-1 και τελικά έκανε το διπλό break στο 7ο game, για το 5-2, σερβίροντας επιτυχημένα για το 6-2 λίγο μετά.


Χάρη στη νίκη του Περβολαράκη, η Ελλάδα είναι κοντά στην 3η θέση του 4ου ομίλου και στην 1η της νίκη στο φετινό ATP Cup - δεύτερη συνολικά στην ιστορία της, καθώς είχε πετύχει και πέρσι μια νίκη, εις βάρος της Ισπανίας.

Για να τα καταφέρει, θα χρειαστεί μια νίκη στα δυο επόμενα παιχνίδια του tie με τη Γεωργία. Στο επόμενο παιχνίδι, ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα αντιμετωπίσει τον Nikoloz Basilashvili.

Την 1η θέση του ομίλου και την πρώτη πρόκριση στα ημιτελικά του τουρνουά πήρε νωρίτερα σήμερα η Πολωνία, που άφησε στη 2η θέση την Αργεντινή.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots