Με μεγάλο ήρωα τον Zverev, οι Γερμανοί κατέκτησαν το United Cup (vids)

 
Με μεγάλο ήρωα τον Zverev, οι Γερμανοί κατέκτησαν το United Cup (vids)
© Jimmie48/WTA
tn team Κυριακή, 07 Ιανουαρίου 2024 - 15:54

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Alexander Zverev, που έπαιξε 6 αγώνες και 13 περίπου ώρες το τελευταίο τριήμερο (!), οι Γερμανοί κέρδισαν τους Πολωνούς στον τελικό του United Cup και είναι οι νέοι πρωταθλητές της διοργάνωσης!

Σαν παραμύθι ήταν η φετινή πορεία της Γερμανίας στο United Cup, με τον αδιαμφισβήτητο MVP της διοργάνωσης, Alexander Zverev, να πρωταγωνιστεί σε αυτό!

Αφού έσωσε διπλό championship point και κράτησε "ζωντανή" την ομάδα του στον τελικό στο προηγούμενο ματς με τον Hubert Hurkacz, o Zverev αποφάσισε να μπει να παίξει και στο μεικτό διπλό, παρότι θα ήταν ο 6ος του αγώνας στο τελευταίο τριήμερο, στο οποίο έπαιξε συνολικά 13 ώρες τένις!

Όχι μόνο άντεξε σ' αυτή την τεράστια σωματική πρόκληση ο Zverev, αλλά ήταν και ο παίκτης κλειδί στη νίκη των Γερμανών, όπου μαζί με τη Laura Siegemund επιβλήθηκαν στο μεικτό διπλό των Hurkacz και Iga Swiatek με 6-4, 5-7, 10-4.

Το απίστευτο ταξίδι της Γερμανίας στο φετινό United Cup ξεκίνησε από το Περθ, όπου οι Γερμανοί κέρδισαν την Ιταλία αλλά ηττήθηκαν από τη Γαλλία κι έτσι πήραν τη 2η θέση στο Group D. Περίμεναν έως και την τελευταία στιγμή, για να πάρουν τελικά το τελευταίο εισιτήριο για τα νοκ άουτ του Σίδνεϊ ως καλύτερη 2η από τους 3 ομίλους του Περθ, περνώντας την Κροατία των Borna Coric και Donna Vekic στα... games, αφού στις νίκες και στα σετ είχαν ακριβώς το ίδιο ποσοστό!

Κι αφού μπήκαν στα προημιτελικά, κατάφεραν μέσα σε 3 μέρες να κερδίσουν την Ελλάδα της Μαρίας Σάκκαρη και του Στέφανου Τσιτσιπά, την Αυστραλία που εκτός από το ότι έπαιζε στην έδρα της είχε σε εξαιρετική κατάσταση τον Alex De Minaur - προκαλώντας και τη μοναδική ήττα του Zverev στο τουρνουά - αλλά και την Πολωνία, που μέχρι το σημερινό tie έδειχνε ασταμάτητη, με τη Swiatek και τον Hurkacz να χάνουν για πρώτη φορά μαζί στο μεικτό.

Η Γερμανία έγινε η 2η πρωταθλήτρια του νεοσύστατου United Cup, που στην πρώτη του χρονιά, το 2023, το είχαν κερδίσει οι Ηνωμένες Πολιτείες.

Τα αποτελέσματα του τελικού:

ΓΕΡΜΑΝΙΑ - ΠΟΛΩΝΙΑ 2-1
Iga Swiatek - Angelique Kerber 6-3, 6-0
Hubert Hurkacz - Alexander Zverev 7-6 (3), 6-7 (6), 4-6
Swiatek/Hurkacz - Siegemund/Zverev 4-6, 7-5, 4-10

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots