Zverev: "Πιο δύσκολο από Grand Slam το United Cup"

 
O Zverev και η Siegemund κέρδισαν και τα 3 παιχνίδια που έπαιξαν μαζί για το United Cup
O Zverev και η Siegemund κέρδισαν και τα 3 παιχνίδια που έπαιξαν μαζί για το United Cup © Jimmie48 / WTA
tn team Κυριακή, 07 Ιανουαρίου 2024 - 22:08

Ο Alexander Zverev "κουβάλησε" τη Γερμανία στους ώμους του στα νοκ άουτ του United Cup, με αποτέλεσμα να παίζει αγώνες για 13 ώρες μέσα σε ένα τριήμερο, κάτι που όπως είπε στη συνέντευξη Τύπου ήταν πολύ δυσκολότερο από ένα Grand Slam.

"Νιώθω πως μ' αυτό το φορμάτ, ειδικά τις τρεις τελευταίες ημέρες που έπρεπε να παίξω 6 αγώνες, είναι πολύ πιο δύσκολο από ένα Grand Slam. Σε ένα Grand Slam μπορεί να παίξεις 5 σετ, αλλά έχεις πάντα μια μέρα κενή μετά για να αναρρώσεις. Μπορεί να μην μπορέσεις να επιστρέψεις μετά στο 100% σου, αλλά θα είσαι στο 90-95%, ακόμα και στο 80% σου. Εδώ δεν έχεις χρόνο", είπε ο Zverev, ο οποίος βέβαια δεν ήταν υποχρεωμένος να παίζει και στο μεικτό διπλό, αλλά πήρε την απόφαση να πάρει πάνω του την ομάδα και να τη φτάσει μέχρι την κορυφή.

Οι αγώνες που έπαιξε στα μονά πάντως το τελευταίο τριήμερο ήταν αρκετά απαιτητικοί. Την Παρασκευή κέρδισε τον Στέφανο Τσιτσιπά με 6-4, 6-4 για τα προημιτελικά, το Σάββατο έχασε στα ημιτελικά μετά από 2 ώρες και 40 λεπτά από τον Alex De Minaur με 5-7, 6-3, 6-4, ενώ στον τελικό της Κυριακής κέρδισε τον Hubert Hurkacz με 6-7 (3), 7-6 (6), 6-4, σε κάτι λιγότερο από 3 ώρες.

Η μεγαλύτερη δυσκολία ήταν ανάμεσα στα ημιτελικά και στον τελικό, αφού το Σάββατο ολοκλήρωσε το μεικτό διπλό στις 02:20 το βράδυ τοπική ώρα, πήγε για ύπνο τις πρώτες πρωινές ώρες και το επόμενο απόγευμα προς βράδυ έπρεπε να δώσει άλλους 2 γεμάτους και δύσκολους αγώνες.

"Χθες ξάπλωσα στις 05:30 το πρωί ή στις 05:45. Δεν ήμουν καλά όταν σηκώθηκα από το κρεβάτι και έπρεπε να παίξω άλλους δυο αγώνες. Ήταν μια πολύ δύσκολη δοκιμασία σωματικά, αλλά αυτό το τρόπαιο το άξιζε. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που το κατακτήσαμε."

Την ώρα που σήκωνε πανευτυχής την κούπα του United Cup, o Zverev είχε περάσει τις 13 από τις 53 τελευταίες ώρες της ζωής του παίζοντας αγώνες - για την ακρίβεια έκλεισε 12 ώρες και 53 λεπτά σ' αυτό το τριήμερο!

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots