ATP
Στα ημιτελικά του ATP Cup η Ισπανία

 
Pablo Carreno Busta
Pablo Carreno Busta © Peter Staples/ATP Tour
tn team Τετάρτη, 05 Ιανουαρίου 2022 - 14:06

Η Ισπανία πήρε το δεύτερο εισιτήριο για τα ημιτελικά του ATP Cup και θα διεκδικήσει την Παρασκευή απέναντι στην Πολωνία την είσοδό της στον τελικό.

Με τον Pablo Carreno Busta να κερδίζει τον Filip Krajinovic με 6-3, 6-4, η Ισπανία εξασφάλισε την 1η θέση του 1ου ομίλου και την πρόκριση στα ημιτελικά του ATP Cup, καθώς σε όλα τα σενάρια με τριπλή ισοβαθμία Ισπανίας, Σερβίας και Χιλής, οι Ίβηρες είχαν το πάνω χέρι.

Ωστόσο οι Ισπανοί φρόντισαν να μην υπάρξει σενάριο ισοβαθμίας, καθώς ο Roberto Bautista Agut πήρε τη νίκη και στο δεύτερο μονό, επικρατώντας του Dusan Lajovic με 6-1, 6-4.

Έτσι, χωρίς να χάσουν ούτε σετ στα μονά, οι Ισπανοί κέρδισαν και τη Σερβία, για να κάνουν το 3 στα 3 στον όμιλο και να παραμείνουν αήττητοι στο τουρνουά.

Bautista Agut και Carreno Busta, δεν έχασαν ούτε ένα παιχνίδι στα μονά αυτή την εβδομάδα, ενώ στα διπλά έχασαν μόνο σήμερα, με τους Σέρβους Nikola Cacic και Matej Sabanov να παίρνουν τη νίκη της τιμής ενάντια στους Albert Ramos Vinolas και Pedro Martinez, με 6-7 (5), 6-3, 10-5.

Την Παρασκευή, στον πρώτο από τους δυο ημιτελικούς, η Ισπανία θα αντιμετωπίσει την Πολωνία, με φόντο το εισιτήριο για τον τελικό.

Η Ισπανία έχει παίξει μια φορά στον τελικό του ATP Cup, στο πρώτο τουρνουά που έγινε το 2020, ενώ το 2021 ήταν ημιφιναλίστ, συνεπώς μέχρι τώρα έχει προκριθεί στα ημιτελικά και των τριών τουρνουά που έχουν πραγματοποιηθεί.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots