ATP
Nadal: "Λυπάμαι για τον Djokovic, αλλά πήρε μια απόφαση"

 
Nadal: "Λυπάμαι για τον Djokovic, αλλά πήρε μια απόφαση"
tn team Πέμπτη, 06 Ιανουαρίου 2022 - 11:12

Ο Rafael Nadal εξέφρασε την άποψή του για τον Novak Djokovic και τις συνέπειες που πληρώνει για την απόφασή του να μην εμβολιαστεί.

"Νομίζω πως αν το ήθελε, θα έπαιζε εδώ στην Αυστραλία χωρίς κανένα πρόβλημα. Διάλεξε έναν άλλον δρόμο, έκανε τις δικές του επιλογές και όλοι είναι ελεύθεροι για να κάνουν τις επιλογές τους, αλλά υπάρχουν συνέπειες γι' αυτές", είπε ο Nadal, στη συνέντευξη Τύπου του μετά από τη νικηφόρα πρεμιέρα του στο τουρνουά της Μελβούρνης.

"Φυσικά, δεν μου αρέσει αυτό που συμβαίνει. Λυπάμαι για εκείνον. Αλλά την ίδια στιγμή, ήξερε για τις συνέπειες αυτές εδώ και μήνες, οπότε πήρε την απόφασή του."

Θυμίζουμε πως ο Djokovic έφτασε στην Αυστραλία το βράδυ της Τετάρτης, στις 23:30 περίπου, έχοντας λάβει ιατρική εξαίρεση από τις επιτροπές της Tennis Australia και της κυβέρνησης της Βικτώριας. Όταν όμως έφτασε στο αεροδρόμιο, κρατήθηκε όλο το βράδυ και ανακρίθηκε, με τις αρχές να θεωρούν πως τα στοιχεία που προσκόμισε δεν ήταν αρκετά και τελικά τη βίζα του να ακυρώνεται το πρωί της Πέμπτης. Άσκησε έφεση και η τελική απόφαση αναμένεται να παρθεί τη Δευτέρα.

Ο Nadal, ο οποίος έμεινε εκτός δράσης για 5 περίπου μήνες, έκανε δυο δόσεις του εμβολίου, ωστόσο λίγο πριν την έναρξη της σεζόν κόλλησε κορωνοϊό στο Άμπου Ντάμπι, όπου βρέθηκε για να αγωνιστεί στο Mubadala World Tennis Championship.

"Πέρασα Covid και είχα εμβολιαστεί δυο φορές. Αν το κάνεις αυτό, δεν έχεις κανένα πρόβλημα με το να παίξεις εδώ. Αυτό ήταν ξεκάθαρο. Ήταν το μόνο ξεκάθαρο σε όλο αυτό, ότι αν έχεις εμβολιαστεί, μπορείς να παίξεις στο Australian Open και γενικά παντού. Και κατά τη γνώμη μου, ο κόσμος έχει υποφέρει ήδη αρκετά για να μην ακολουθήσεις τους κανονισμούς."

Ο 35χρονος Ισπανός είπε ακόμα πως οι αντιδράσεις του κόσμου στην Αυστραλία για τον Djokovic του φαίνονται λογικές: "Φαίνεται πως είναι δύσκολη η κατάσταση, αλλά στο τέλος της ημέρας αυτό που μπορώ να πω είναι πως πολλές οικογένειες έχουν υποφέρει αυτά τα δυο τελευταία χρόνια με την πανδημία. Οπότε είναι λογικό ο κόσμος εδώ στην Αυστραλία να έχει εκνευριστεί με την υπόθεση, γιατί και αυτός έχει περάσει πολύ δύσκολα, με πολύ σκληρά lockdown και πολλοί άνθρωποι δεν είχαν καν τη δυνατότητα να επιστρέψουν στο σπίτι τους."

Όσο για τη θέση του για τα εμβόλια: "Από τη δική μου οπτική γωνία, αυτό που μπορώ να κάνω είναι να εμπιστεύομαι αυτά που λένε οι ειδικοί. Αν οι γιατροί λένε πως πρέπει να εμβολιαστούμε, τότε πρέπει να το κάνουμε. Αυτή είναι η άποψή μου. Ο καθένας μας από εκεί και πέρα θα κάνει αυτό που πιστεύει πως είναι καλύτερο για τον ίδιο. Αλλά υπάρχουν κανονισμοί και αν δεν θέλεις να κάνεις το εμβόλιο, μπορεί να αντιμετωπίσεις κάποιες συνέπειες. Μετά από τόσους θανάτους που είχαμε τα δυο τελευταία χρόνια, νομίζω πως το εμβόλιο είναι ο μόνος τρόπος να σταματήσουμε την πανδημία. Αυτό λένε και οι άνθρωποι που γνωρίζουν πολύ καλύτερα γι' αυτό, δεν είμαι κάποιος που θα τους αμφισβητήσει."

Τέλος, ο Nadal, ο οποίος κατάφερε να ξεκινήσει εγκαίρως τη σεζόν του παρά την ασθένεια, μίλησε για τη δική του εμπειρία με τον κορωνοϊό, που δεν ήταν και η ευκολότερη: "Για 4-5 μέρες πέρασα δύσκολα, ένιωθα πολύ κουρασμένος και είχα πυρετό. Δυο μέρες τις πέρασα στο κρεβάτι και δεν μπορούσα να κάνω τίποτα. Όταν το PCR μου βγήκε αρνητικό, αποφάσισα να έρθω εδώ όσο πιο γρήγορα γινόταν, επειδή κατά τη γνώμη μου ήταν καλύτερο για το σώμα και την ψυχολογία μου να προσπαθήσω να αναρρώσω και να προετοιμαστώ εδώ, ώστε να προσαρμοστώ και στις συνθήκες της Αυστραλίας."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots