ATP
Νέα μεγάλη εμφάνιση και νίκη για τον Κοκκινάκη!

 
Θανάσης Κοκκινάκης
Θανάσης Κοκκινάκης © Tennis Australia
tn team Τετάρτη, 12 Ιανουαρίου 2022 - 11:39

O Θανάσης Κοκκινάκης έβγαλε εκτός ταμπλό το Νο.2 John Isner και προκρίθηκε στα προημιτελικά του Adelaide International. Θα είναι ο 2ος διαδοχικός προημιτελικός για τον 25χρονο, που σημείωσε την πρώτη του Top 25 νίκη από το καλοκαίρι του 2017!

Οι εκπληκτικές εμφανίσεις συνεχίζονται για τον Θανάση Κοκκινάκη, που για δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα στην Αδελαΐδα τα πηγαίνει εξαιρετικά.

Αφού έχασε 4 games στην πρεμιέρα του ενάντια στον Benoit Paire (6-4, 6-0), ο 25χρονος Ελληνοαυστραλός απέκλεισε σήμερα το Νο.2 του ταμπλό και Νο.24 της παγκόσμιας κατάταξης, John Isner, με 6-7 (5), 7-6 (5), 7-6 (4).

To παιχνίδι πλησίασε τις 3 ώρες σε διάρκεια και κανείς από τους δυο παίκτες δεν έφτασε στο break. Ο Κοκκινάκης όμως ήταν αισθητά καλύτερος και ακόμα και στο 1ο σετ, το οποίο τελικά έχασε στο tie-break, είχε 5 χαμένα break points, ενώ ο Αμερικανός δεν είχε φτάσει σε break point.

Στο δεύτερο tie-break, o Κοκκινάκης βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο και κινδύνεψε, αλλά από το 2-4 κέρδισε 4 σερί πόντους και προηγήθηκε με 6-4, τελειώνοντας τελικά το tie-break στο 7-5. Στο τρίτο tie-break o Ελληνοαυστραλός προηγήθηκε με 3-0 και δεν έχασε ποτέ το πάνω χέρι, για να ολοκληρώσει τη νίκη του σε 2 ώρες και 43 λεπτά.

O Κοκκινάκης, ο οποίος βρίσκεται στο Νο.145 της παγκόσμιας κατάταξη (την προηγούμενη εβδομάδα ήταν στο Νο.171), πέτυχε την 5η νίκη του σε 6 αναμετρήσεις στο 2022. Την προηγούμενη εβδομάδα προκρίθηκε για 1η φορά σε ημιτελικό ATP διοργάνωσης από τον Αύγουστο του 2017, όταν ήταν φιναλίστ στο Los Cabos, ενώ σήμερα πέτυχε την 1η του νίκη απέναντι σε Top 25 παίκτη επίσης από εκείνη την εβδομάδα στο Μεξικό.

Στα προημιτελικά του τουρνουά της Αδελαΐδας, ο Κοκκινάκης θα αντιμετωπίσει τον Αυστραλό Aleksandar Vukic, που κέρδισε τον Steve Johnson με 6-4, 7-5.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots