ATP
Πρωταθλητής ο Κοκκινάκης στην Αδελαΐδα (vids)

 
Πρωταθλητής ο Κοκκινάκης στην Αδελαΐδα (vids)
tn team Σάββατο, 15 Ιανουαρίου 2022 - 12:18

Μετά από πολλούς τραυματισμούς και πολλά χρόνια στα οποία υπέφερε και έφτασε κοντά στο να σταματήσει, ο Θανάσης Κοκκινάκης ολοκλήρωσε ονειρικά το πιο δυναμικό comeback που έκανε ποτέ, κατακτώντας τον 1ο τίτλο της καριέρας του, στη γενέτειά του, Αδελαΐδα.

Μέσα σε μεγάλη συγκίνηση και μια μαγική ατμόσφαιρα, ο Θανάσης Κοκκινάκης πανηγύρισε την κατάκτηση του πρώτου τίτλου της καριέρας του, που δεν θα μπορούσε να έρθει με καλύτερο τρόπο, μπροστά από το κοινό της γενέτειράς του στην Αδελαΐδα.

Ο 25χρονος Ελληνοαυστραλός υπέφερε πολύ στην καριέρα του, όμως δεν τα παράτησε. Συνέχισε να προσπαθεί και να παλεύει, έκανε πολλές αποτυχημένες απόπειρες για να επιστρέψει και αυτές τις δυο εβδομάδες στην Αδελαΐδα πραγματοποίησε το σπουδαιότερο με διαφορά comeback του, το οποίο ολοκληρώθηκε με τον πιο ονειρεμένο τρόπο.

Στον τελικό του Adelaide International, ο Κοκκινάκης επιβλήθηκε του Arthur Rinderkneck με 6-7 (6), 7-6 (5), 6-3, σε 2 ώρες και 38 λεπτά αγώνα.

Η συγκίνηση του Θανάση, ενός παιδιού που ταλαιπωρήθηκε όσο κανείς στη γενιά του από τραυματισμούς, ήταν μεγάλη και απολύτως δικαιολογημένη.

Για 2η φορά στην καριέρα του έπαιξε σε τελικό ΑΤΡ διοργάνωσης ο Κοκκινάκης, που ήταν φιναλίστ στο Los Cabos του Μεξικού τον Αύγουστο του 2017.

Ο αγώνας δεν ξεκίνησε ιδανικά, αφού μετά από ένα πολύ κλειστό 1ο σετ χωρίς break points, έχασε ένα set point στο 6-5 του tie-break και τελικά το έχασε με 6-8.

Για 3η φορά στο τουρνουά έμεινε με σετ πίσω ο Κοκκινάκης, ενώ για 4η φορά σε 5 αγώνες συνολικά, χρειάστηκε να παίξει 3ο σετ. Ακόμα μια δοκιμασία που έφερε εις πέρας αυτή την εβδομάδα και απέδειξε πως βρίσκεται σε καλύτερη κατάσταση από ποτέ, ήταν αυτή των μεγάλων αναμετρήσεων στις δύσκολες συνθήκες του αυστραλιανού καλοκαιριού.

Επίσης με τις ανατροπές παρουσιάστηκε και πολύ δυνατός πνευματικά όλη την εβδομάδα ο Κοκκινάκης, ο οποίος βρέθηκε πίσω με 0-2 στο tie-break του 2ου σετ - που επίσης δεν είχε break points. Κέρδισε 5 πόντους στη σειρά και μετέτρεψε αυτό το 0-2 σε 5-2, για να κερδίσει το tie-break στο 3ο του set point, με 7-5.

Στο 3ο σετ είχε και το momentum ο Θανάσης, ο οποίος έκανε το break με το καλημέρα και προηγήθηκε με 2-0. Ήταν το πρώτο break στην αναμέτρηση, με τον Κοκκινάκη να μην επιτρέπει στον αντίπαλό του να φτάσει σε break point σε κανένα σημείο του τελικού και με ένα ακόμη break στο 9ο game (6-3) να "σφραγίζει" τη σημαντικότερη νίκη της καριέρας του.

Ο Κοκκινάκης ξεκίνησε τη χρονιά από το Νο.171 της παγκόσμιας κατάταξης. Με την πορεία του μέχρι τα ημιτελικά στο πρώτο τουρνουά της Αδελαΐδας, ανέβηκε στο Νο.145 του κόσμου αυτή την εβδομάδα. Με την κατάκτηση του τίτλου τώρα, αναμένεται να βρεθεί από μεθαύριο 42 θέσεις ψηλότερα, στο Νο.103 του κόσμου, που είναι η καλύτερη θέση που είχε στα τελευταία 6 χρόνια, από τον Φεβρουάριο του 2016!

Μια εξαιρετική εβδομάδα είχε και ο Rinderknech, που έπαιξε για πρώτη φορά στην καριέρα του σε έναν τελικό. Ο 26χρονος Γάλλος διανύει επίσης την καλύτερη περίοδο της καριέρας του και αναμένεται να πραγματοποιήσει την πρώτη του είσοδο στο Top 50 τη Δευτέρα, ανεβαίνοντας από το Νο.58 στο Νο.48 του κόσμου.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots