ATP
Opelka και Isner έπαιξαν το μεγαλύτερο tie-break στην ιστορία! (vids)

 
Reilly Opelka
Reilly Opelka © Dallas Open
tn team Κυριακή, 13 Φεβρουαρίου 2022 - 2:32

O Reilly Opelka και ο John Isner έπαιξαν ένα tie-break 46 πόντων (24-22), το μεγαλύτερο στην ιστορία του ATP Tour και ένα από τα μεγαλύτερα στην καταγεγραμμένη ιστορία του αθλήματος!

Οι δυο πολύ μεγάλοι Αμερικανοί servers, όπως αναμενόταν είχαν ένα γεμάτο παιχνίδι χωρίς κανένα break στο Ντάλας, ενώ δυο γεμάτα tie-break έλυσαν τις διαφορές τους.

Και τα δυο τα κέρδισε ο Opelka, το πρώτο με 9-7, το δεύτερο με 24-22! Ήταν το μεγαλύτερο tie-break σε αγώνα μονού σε ATP, WTA ή Grand Slam διοργάνωση στην ιστορία της open era, με τον 24χρονο Αμερικανό να σβήνει 10 set points του Isner και να αξιοποιεί τελικά το 8ο match point του σε αυτό το απίστευτο tie-break!

O Opelka τελείωσε το παιχνίδι με 39 άσους (!), έναντι 21 του Isner, για να προκριθεί στον τελικό του Dallas Open. Εκεί θα αντιμετωπίσει έναν εκ των Jenson Brooksby και Marcos Giron.

Όσο για το ιστορικό tie-break του με τον Isner, μόνο δυο φορές έχουν καταγραφεί tie-break με περισσότερους πόντους στην ιστορία του τένις στα μονά και δεν ήταν σε κυρίως ταμπλό ATP, WTA ή Grand Slam διοργάνωσης.

Τον Ιανουάριο του 2013, οι δυο Μονεγάσκοι Benjamin Balleret και Guillaume Couillard έπαιξαν ένα tie-break 70 πόντων (36-34) σε προκριματικό αγώνα για το τουρνουά 10.000 δολαρίων της Φλόριντα, χωρίς διαιτητή και επόπτες. Παρόλα αυτά το ρεκόρ αναγνωρίστηκε από την ITF και την ΑΤΡ. Τον Ιανουάριο του 2016, σε διοργάνωση 25.000 δολαρίων στο Καζακστάν, οι Evgeny Tyurnev και Danilo Petrovic έπαιξαν ένα tie-break 48 πόντων (25-23) στον τελικό.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots