ATP
Όταν ο Troicki πρόβλεψε τις 400 εβδομάδες στο Νο.1 του Djokovic (vid)

 
Όταν ο Troicki πρόβλεψε τις 400 εβδομάδες στο Νο.1 του Djokovic (vid)
tn team Σάββατο, 25 Νοεμβρίου 2023 - 11:03

Περισσότερο από 7 χρόνια πριν, ο Viktor Troicki έκανε μια τολμηρή πρόβλεψη, για το ότι ο Novak Djokovic θα γινόταν ο πρώτος παίκτης που θα "έσπαγε" το ορόσημο των 400 εβδομάδων παραμονής στο Νο.1.

Συγκεκριμένα τον Μάιο του 2016, όταν ο Djokovic συμπλήρωσε 200 εβδομάδες παραμονής στο Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης, ο Troicki είχε κάνει την τολμηρή πρόβλεψη που σήμερα δικαιώνεται πανηγυρικά, για το σπουδαίο επίτευγμα των 400 εβδομάδων. 

"Ειλικρινά πιστεύω ότι θα γίνει ο καλύτερος όλων των εποχών. Πραγματικά τον θαυμάζω και τον συγχαίρω για όλα όσα έχει πετύχει. Πιστεύω πως θα μείνει στο Νο.1 σίγουρα για άλλες 200 εβδομάδες", έλεγε τότε ο Troicki, συμπαίκτης τότε, captain τώρα του Djokovic στο Davis Cup.

Θυμίζουμε πως στο ATP Finals ο Djokovic όχι μόνο εξασφάλισε το Year-end No.1 για 8η φορά στην καριέρα του, αλλά και την παραμονή του στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης τουλάχιστον έως το τέλος του Australian Open. Αυτό σημαίνει πως θα συμπληρώσει 409 εβδομάδες στο Νο.1, τη στιγμή που το προηγούμενο καλύτερο ρεκόρ είναι οι 310 εβδομάδες του Roger Federer.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots