ATP
Τσιτσιπάς: "Η οπτική του Thomas θα με βοηθήσει" (vid)

 
Τσιτσιπάς: "Η οπτική του Thomas θα με βοηθήσει" (vid)
© BNP Paribas Open
tennisnews team Πέμπτη, 10 Μαρτίου 2022 - 20:21

O Στέφανος Τσιτσιπάς μίλησε για την προσθήκη του Thomas Enqvist στην ομάδα του, για το τι πιστεύει πως θα φέρει στο μέλλον και για τον ρόλο του πατέρα του.

"Είμαι πολύ χαρούμενος που επέστρεψα εδώ, ο καιρός είναι θαυμάσιος και είμαι χαρούμενος που θα έχω μια φρέσκια αρχή εδώ. Πέρσι τα πράγματα ήταν κάπως περιορισμένα, φέτος δείχνουν πολύ καλύτερα με την επιστροφή των θαυμαστών, υπάρχει πολύ εντονότερη παρουσία του κόσμου τριγύρω και το λατρεύω μέχρι στιγμής", είπε ο Στέφανος, αναφερόμενος βεβαίως στην επιστροφή του στο Indian Wells της Καλιφόρνιας, απ' όπου παραχώρησε τη συνέντευξη για το atptour.com.

Στη συνέχεια μίλησε για τη συνεργασία του με τον Thomas Enqvist, τον οποίο έχει στην ομάδα του τον τελευταίο μήνα: "Είναι σημαντικό να φέρνεις άτομα στην ομάδα σου που έχουν εμπειρία στο ATP Tour. Ο Thomas είναι ένας άνθρωπος που συμπαθώ και σέβομαι πολύ. Είχε παίξει στο tour και είχε πολύ καλά αποτελέσματα, οπότε πιστεύω πως η οπτική του θα με βοηθήσει."

Για το τι μπορεί να δουλέψει και να εξελίξει με τον Enqvist στην ομάδα, είπε: "Υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορώ να δουλέψω και ο Thomas έχει πολύ καλή ματιά. Αντιλαμβάνεται πως το παιχνίδι μου μπορεί να εξελιχθεί στο επιθετικό κομμάτι, αυτό είναι κάτι που δουλεύουμε αρκετά. Προσπαθούμε να ενώσουμε πολλά μικρά κομμάτια μαζί, που σημαίνει πως κάθε μέρα βγαίνουμε εκεί έξω και κάνουμε δουλειά."

Δεν αλλάζει κάτι στον ρόλο του πατέρα και προπονητή του, Απόστολου Τσιτσιπά, όπως σημείωσε: "Ο ρόλος του πατέρα μου δεν αλλάζει καθόλου, παραμένει εκεί που ήταν και πριν. Ο Thomas είναι μια προσθήκη στην ομάδα, είναι ένα πρόσωπο που θα φέρει νέες ιδέες και νέες σκέψεις στην ομάδα και πιστεύω πως ο συνδυασμός αυτών των δυο μαζί μπορεί να φέρει νέα πνοή στο παιχνίδι μου."

Τέλος, για τις βλέψεις του στο φετινό Indian Wells, ένα τουρνουά στο οποίο δεν έχει φτάσει πιο μακριά από την 8άδα στο παρελθόν, σχολίασε: "Αναζητώ για νέες ευκαιρίες κάθε χρόνο και φυσικά είναι στόχος μου να τα πηγαίνω καλύτερα. Πρέπει να τα δώσω όλα και να είμαι υπομονετικός την ίδια στιγμή. Αν κάνω αυτό που πρέπει να κάνω τα αποτελέσματα θα έρθουν."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots