ATP
Στο Νο.13 του κόσμου ο Fritz, επέστρεψε στο Νο.3 ο Nadal

 
Στο Νο.13 του κόσμου ο Fritz, επέστρεψε στο Νο.3 ο Nadal
© BNP Paribas Open
tn team Δευτέρα, 21 Μαρτίου 2022 - 14:10

Ο πρωταθλητής του Indian Wells, Taylor Fritz, κέρδισε 7 θέσεις και πραγματοποίησε την πρώτη του είσοδο στο Top 15 της παγκόσμιας κατάταξης. Στο Νο.1 επέστρεψε ο Novak Djokovic παρότι δεν αγωνίστηκε, ενώ στο Νο.3 επέστρεψε ο Rafael Nadal. Σταθερός στο Νο.5 ο Στέφανος Τσιτσιπάς.

Ο Djokovic εκμεταλλεύτηκε την απώλεια βαθμών του Daniil Medvedev και πέρασε ξανά στο Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης, όπου θα μείνει για 2 εβδομάδες τουλάχιστον. Θα φτάσει τις 363 εβδομάδες συνολικής παραμονής στο Νο.1, μεγαλώνοντας κι άλλο το μυθικό του ρεκόρ και διευρύνοντας τη διαφορά του από το ρεκόρ των 310 εβδομάδων του Roger Federer.

O Medvedev, που έμεινε μόλις 3 εβδομάδες στο Νο.1, θα πρέπει να φτάσει στα ημιτελικά του Miami Masters την επόμενη εβδομάδα, για να καταφέρει να επιστρέψει στην κορυφή.

Στο Νο.3 ανέβηκε ο Rafael Nadal, που έφτασε τις 20 συνεχόμενες νίκες στη χρονιά, πριν ηττηθεί στον τελικό του Indian Wells, με αποτέλεσμα να αφήσει πίσω του και τον Alexander Zverev. O 35χρονος Ισπανός έχει κερδίσει ήδη 3 θέσεις αυτή τη χρονιά, την οποία ξεκίνησε από το Νο.6.

Το Top 5 συμπληρώνει ο Στέφανος Τσιτσιπάς, που παρέμεινε σταθερός στην 5η θέση, ενώ ο Matteo Berrettini στο Νο.6 είναι αρκετά πίσω του, με διαφορά μεγαλύτερη των 1.000 βαθμών. Στο Νο.7 παρέμεινε ο Andrey Rublev, με τους Casper Ruud, Felix Auger-Aliassime και Hubert Hurkacz να συμπληρώνουν το Top 10.

Ο Taylor Fritz, ο οποίος κατέκτησε τον σπουδαιότερο τίτλο της καριέρας του, άφησε πίσω του 7 θέσεις και ήταν ο μεγάλος κερδισμένος αυτής της εβδομάδας, πραγματοποιώντας την πρώτη του είσοδο στο Top 15 και συγκεκριμένα ανέβηκε στο Νο.13.

Πολύ κοντά του βρίσκεται και ο ημιφιναλίστ του Indian Wells, Carlos Alcaraz, που κέρδισε 3 θέσεις και μόλις στα 18 του χρόνια ανέβηκε στο Νο.16 του κόσμου.

4 θέσεις κέρδισε ο Gael Monfils, που ανέβηκε στο Νο.24, ενώ 6 θέσεις άφησε πίσω του ο Grigor Dimitrov, που βρίσκεται στο Νο.29. Ο Miomir Kecmanovic, που έφτασε μέχρι τα προημιτελικά του Indian Wells, κέρδισε 13 θέσεις και σκαρφάλωσε στο Νο.48. Πολύ καλό τουρνουά είχε και ο Νικ Κύργιος, ο οποίος κέρδισε 30 θέσεις και ανέβηκε στο Νο.102.

Η παγκόσμια κατάταξη της ΑΤΡ

Από τους Έλληνες, από 10 θέσεις κέρδισαν στα μονά οι Μάρκος Καλοβελώνης (Νο.779) και Πέτρος Τσιτσιπάς (Νο.795), με τον Μιχάλη Περβολαράκη να πέφτει 4 θέσεις, στο Νο.407.

Οι Έλληνες στην παγκόσμια κατάταξη των μονών

Στα διπλά, ο Στέφανος Τσιτσιπάς κέρδισε άλλες 11 θέσεις και ανέβηκε στο Νο.69 του κόσμου. Ο αδερφός του, Πέτρος, κέρδισε 10 θέσεις και ανέβηκε στο Νο.227. Στο Νο.243 βρίσκεται ο Περβολαράκης και στο Νο.314 ο Μάρκος Καλοβελώνης, που κέρδισε τίτλο στο 25άρι της Αττάλειας. Ο Αριστοτέλης Θάνος, που επίσης κέρδισε τίτλο σε 25άρι πριν μερικές ημέρες στην Κροατία, μαζί με τον Πέτρο Τσιτσιπά, κέρδισε 184 θέσεις και βρίσκεται στο Νο.697 του κόσμου.

Οι Έλληνες στην παγκόσμια κατάταξη των διπλών

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots