ATP
35.000 δολάρια το νέο πρόστιμο του Κύργιου (vid)

 
Νικ Κύργιος
Νικ Κύργιος © Peter Staples/ATP Tour
tn team Παρασκευή, 01 Απριλίου 2022 - 13:01

Ο Νικ Κύργιος τιμωρήθηκε με νέο μεγάλο πρόστιμο, εξαιτίας της συμπεριφοράς του προς τον διαιτητή Carlos Bernardes, στην αναμέτρησή του με τον Jannik Sinner στο Μαϊάμι.

Άλλο ένα βαρύ πρόστιμο επιβλήθηκε στον Νικ Κύργιο, για την πρόσφατη φιλονικία του με τον Carlos Bernardes στην ήττα του στον 4ο γύρο από τον Jannik Sinner στο Miami Open.

Ο 26χρονος Ελληνοαυστραλός, ο οποίος είχε τιμωρηθεί με πρόστιμο 25.000 δολαρίων στο Indian Wells, αυτή τη φορά θα κληθεί να πληρώσει 35.000 δολάρια: 20.000 δολάρια για λεκτική κακοποίηση, 5.000 δολάρια για αυθαίρετη αισχρότητα και 10.000 δολάρία για δυο περιπτώσεις αντιαθλητικής συμπεριφοράς.

Το ποσό θα αφαιρεθεί από το χρηματικό έπαθλο του Κύργιου, ενώ δεν εξετάζεται για την ώρα επιπλέον τιμωρία, όπως αφαίρεση ολόκληρου του χρηματικού επάθλου του ή των βαθμών που κέρδισε.

Θυμίζουμε πως ο Κύργιος είχε επιτεθεί στον Bernardes, επειδή τον τιμώρησε με point penalty όταν συνομίλησε με έναν φίλο του από το κοινό. Ο Κύργιος έξαλλος ξέσπασε στον Βραζιλιάνο chair umpire, που τον τιμώρησε με game penalty στη συνέχεια, με αποτέλεσμα ο Κύργιος να ξεκινήσει το 2ο σετ όντας πίσω με break. Τα νεύρα του Κύργιου προς τον διαιητητή παρέμειναν ως το τέλος και μετά τη χειραψία του με τον Sinner o Κύργιος έβρισε τον Bernardes, κάτι που συνέβαλε στη "βαριά" του τιμωρία.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots