ATP
Dimitrov: "Ήμουν πολύ τυχερός που έπαιξα με τους Big 4"

 
Dimitrov: "Ήμουν πολύ τυχερός που έπαιξα με τους Big 4"
© Peter Staples/ATP Tour
tn team Σάββατο, 30 Μαρτίου 2024 - 15:45

Ο Grigor Dimitrov ρωτήθηκε αν νιώθει άτυχος και αδικημένος που πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της καριέρας του στα καλύτερα των "Big 4", αλλά η απάντηση που έδωσε ήταν εντελώς αντίθετη με αυτή που περίμενε ο δημοσιογράφος.

Μετά τη νέα σπουδαία νίκη του επί του Alexander Zverev και την πρόκρισή του στον τελικό του Miami Open, o Dimitrov ρωτήθηκε αν νιώθει άτυχος που τα περισσότερα χρόνια του στο tour πέρασαν με τους Big 4 να βρίσκονται στα καλύτερά τους, με αποτέλεσμα όλον αυτόν τον καιρό η καριέρα του να στερείται μεγάλων επιτυχιών. Χαρακτηριστικό είναι πως μόλις για 3η φορά στην καριέρα του προκρίθηκε σε τελικό Masters 1000 διοργάνωσης ο 32χρονος Βούλγαρος, με τις 2 από τις 3 να είναι στο τελευταίο εξάμηνο!

Ο ίδιος πάντως δεν το πιστεύει αυτό και δεν βάζει τους τίτλους και τις επιτυχίες πάνω από την εμπειρία που βίωσε για μια δεκαετία περίπου, συνυπάρχοντας στο tour με τους Roger Federer, Rafael Nadal, Novak Djokovic και Andy Murray.

"Ακριβώς το αντίθετο πιστεύω, ότι ήμουν πολύ τυχερός. Πόσο συχνά μπορεί να λέει κάποιος ότι έχει παίξει με τους καλύτερους όλων των εποχών και τους έχει κερδίσει; Είναι σπουδαίο. Λυπάμαι, αλλά μπορώ να ζήσω μ' αυτό. Ξέρετε, οι τίτλοι και όλα αυτά είναι σπουδαία, αλλά το ταξίδι, για μένα προσωπικά, το να μην είναι πια τριγύρω αυτοί οι τύποι, είναι λυπηρό.

Δεν θα ήθελα να τους αντιμετωπίσω τώρα (χαμόγελο), μην το πάρετε στραβά, απλά λατρεύω να τους βλέπω να παίζουν. Λατρεύω να τους ανταγωνίζομαι και πάντα μπορείς να μάθεις κάτι απ' αυτούς.

Μέσα στα χρόνια πολλές φορές χρειάστηκε να τους αντιμετωπίσω, σε προημιτελικούς, σε ματς 3ου ή 4ου γύρου, αλλά αυτό με έκανε και να αναπτύξω την πνευματική του ωριμότητα και να κάνω διαφορετικά κάποια πράγματα από ένα σημείο της καριέρας μου και μετά, όπως έκαναν και εκείνοι. Μπορείς να μάθεις πολλά και διαφορετικά πράγματα από τον καθένα τους.

Ο καθένας τους είχε διαφορετικές μεθόδους, αλλά και εκπληκτική ποιότητα. Κατά μια έννοια ήταν πρωτοπόροι στο σύγχρονο τένις, για εμάς. Γενικά ήταν πολύ ωραίο που είχαμε τόσο διαφορετικούς και με τέτοια ποικιλία παίκτες. Ο Novak και ο Andy εξακολουθούν να παίζουν βέβαια, αλλά νομίζω θα είναι όλο και σπανιότερη αυτή η ποικιλία."

O Dimitrov θα διεκδικήσει αύριο (31/03) τον 2ο τίτλο του σε Masters διοργάνωση, αντιμετωπίζοντας στις 22:00 ώρα Ελλάδας τον Jannik Sinner.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots