ATP
Sinner: "Μεγάλος στόχος το Roland Garros"

 
Sinner: "Μεγάλος στόχος το Roland Garros"
© Miami Open
tn team Δευτέρα, 01 Απριλίου 2024 - 17:54

Τι είπε ο Jannik Sinner για τον τίτλο στο Μαϊάμι, το Νο.2 της παγκόσμιας κατάταξης, τη χωμάτινη σεζόν και τον στόχο του Roland Garros, αλλά και τη σημαντικότερη αλλαγή που βλέπει στον εαυτό του σε σχέση με πέρσι.

Ο Sinner κατέκτησε τον 2ο τίτλο του σε Masters 1000 τουρνουά και τον 2ο μεγάλο τίτλο του για φέτος μετά το Australian Open, καθώς επιβλήθηκε στον τελικό του Miami Open του Grigor Dimitrov με 6-3, 6-1. Ο τίτλος αυτός, τον ανέβασε και στο Νο.2 της παγκόσμιας κατάταξης για 1η φορά.

Για το τι είναι πιο σημαντικό για εκείνον, ο τίτλος ή το Νο.2, ο Ιταλός έβαλε και μια τρίτη μεταβλητή στην εξίσωση: "Σημαίνουν πολλά για μένα, αλλά το πιο σημαντικό ήταν η βελτίωση που έδειξα, ειδικά στον ημιτελικό και τον τελικό. Το να είμαι στο Νο.2 του κόσμου είναι απίθανο, ποτέ δεν φαντάστηκα ότι θα έφτανα εδώ. Προέρχομαι από μια καθημερινή οικογένεια, οι γονείς μου συνεχίζουν να εργάζονται. Άλλο ο αθλητισμός και άλλο η ζωή. Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ και απολαμβάνω την κάθε στιγμή. Είναι ξεχωριστό να κερδίζεις αυτό το τρόπαιο."

Σχετικά με τους γονείς του και πως κυλούν οι ζωές τους μετά την επιτυχία του, είπε: "Συνεχίζουν τις ζωές τους, όπως και εγώ τη δική μου! Ο πατέρας μου ήρθε στο Indian Wells. Μόνο σε 3 ή 4 τουρνουά το χρόνο μπορούν να έρχονται. Σίγουρα θα είναι στο Μονακό και τους περιμένω και στη Ρώμη, στη Βιέννη και στο Τορίνο, αν προκριθώ (στο ATP Finals). Αυτό είναι όλο. Δεν ταξιδεύουν πολύ, τουλάχιστον μέχρι τώρα. Θέλουν να είναι κοντά στον παππού και στη γιαγιά μου, που είναι μεγάλοι σε ηλικία. Ζουν σε ένα πολύ όμορφο σπίτι και φυσικά μου λείπουν, γιατί έχω φύγει από τα 13 μου από το σπίτι. Ελπίζω να μπορέσω να το ανακτήσω αυτό στο μέλλον. Το σημαντικότερο είναι να είναι ευτυχισμένοι."

Για το τι τον κάνει να είναι τόσο αποτελεσματικός, ο Sinner εξήγησε πως έχει να κάνει με τη σταθερότητά του και τη δυνατότητα να παίζει καλά στις πιο κρίσιμες στιγμές των αγώνων: "Όταν είσαι νεότερος δεν τα καταφέρνεις τόσο καλά σ' αυτές τις στιγμές, όπως κάνω τώρα. Ίσως στο μέλλον να τις διαχειρίζομαι ακόμα καλύτερα. Η νοοτροπία μου είναι να προσπαθώ πάντα να μένω ήρεμος, χωρίς να είμαι χαλαρός. Πρέπει να επιτίθεσαι, να παραμένεις πνευματικά συγκεντρωμένος την κάθε στιγμή. Μπορούν να συμβούν πολλά και το momentum μπορεί να αλλάξει πολύ γρήγορα. Πρέπει να είσαι συνεπής. Σήμερα ήταν μια καλή μέρα."

Μπορεί να μην είναι η πιο πετυχημένη του επιφάνεια, όμως ο Sinner θα ξεκινήσει τη φετινή χωματινή σεζόν με μεγάλη αυτοπεποίθηση και όντας πολύ βελτιωμένος σε σχέση με πέρσι, λέγοντας πως σημαντικότερος στόχος είναι το Roland Garros.

"Δεν υπάρχει πολύς χρόνος για να προσαρμοστούμε, η πρώτη μου προπόνηση στο Μονακό θα είναι την Πέμπτη. Δεν θα έχω ούτε μια εβδομάδα για να εγκλιμαστιστώ στο χώμα. Πάντα είχα περίεργα αποτελέσματα στο Μονακό, θα δούμε τι θα γίνει φέτος. Ο μεγαλύτερος στόχος μου είναι το Roland Garros. Πριν από αυτό έχουμε και τη Ρώμη, ένα πολύ ξεχωριστό τουρνουά για μένα. Πάντα είναι απίθανο να παίζω μπροστά στους συμπατριώτες μου. Έχω την αίσθηση ότι έχω μάθει πολλά τον τελευταίο χρόνο και μπορώ να τα πάω καλύτερα."

Για τη μεγαλύτερη αλλαγή που βλέπει στον εαυτό του σε σχέση με πέρσι: "Η μεγαλύτερη αλλαγή ήταν στη φυσική μου κατάσταση. Έχουμε δουλέψει πολύ στο γυμναστήριο και αυτό με βοήθησε στο court, πνευματικά. Όταν γνωρίζεις ότι μπορείς να παίζεις για ώρες και να μην ρίχνεις το επίπεδό σου, σε βοηθάει. Επίσης έχω βελτιώσει το σερβίς μου, με βοηθάει πολύ αυτό. Από τακτικής πλευράς, το να προσπαθώ να διαβάσω το παιχνίδι του αντιπάλου μου με βοηθάει αρκετά. Ο Darren (Cahill) και ο Simone (Vagnozzi) κάνουν καταπληκτική δουλειά σ' αυτό. Αντιλαμβάνονται τι χρειάζεται να δουλέψω, ο συνδυασμός των δυο τους είναι πολύ καλός."

Για το αν περίμενε να ξεκινήσει έτσι αυτή τη σεζόν: "Δεν το περίμενα με τίποτα, αλλά ένιωθα έτοιμος για να κάνω μια καλή σεζόν. Είχα πολύ καλή προετοιμασία και έκλεισα πολύ δυνατά την προηγούμενη σεζόν. Το να κερδίσω δυο φορές τον Novak ήταν πολύ σημαντικό. Ήμουν συνεπής για αρκετές εβδομάδες και ένιωθα έτοιμος για μεγάλα αποτελέσματα. Ένιωθα πως έπαιζα καλά σε κάθε τουνρουά που συμμετείχα. Μου αρέσει να αγωνίζομαι σε σκληρές επιφάνειες, μου δίνει επιπλέον αυτοπεποίθηση."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots