WTA
H Collins υπέταξε τη Rybakina και κατέκτησε το Μαϊάμι (vids)

 
H Collins υπέταξε τη Rybakina και κατέκτησε το Μαϊάμι (vids)
© Jimmie48 / WTA
tn team Σάββατο, 30 Μαρτίου 2024 - 23:08

Toν σημαντικότερο τίτλο της καριέρας της κατάκτησε η Danielle Collins, η οποία υπέταξε στον τελικό του Miami Open την Elena Rybakina με 2-0 σετ.

Η τρομερή σε όλο το τουρνουά Collins, πραγματοποίησε πολύ καλό αγώνα και στον τελικό, για να επιβληθεί της Rybakina με 7-5, 6-3 και να γίνει η νέα πρωταθλήτρια στο Μαϊάμι.

Ήταν ο 1ος τίτλος σε 1000άρι τουρνουά και ο μεγαλύτερος στην καριέρα της 30χρονης Αμερικανίδας, που έχει περάσει από το Top 10 στο παρελθόν και ήταν φιναλίστ στο Australian Open το 2022.

Η Collins, η οποία εκτός από Αμερικανίδα είναι και από τη Φλόριντα, κατάφερε να σώσει και τα 5 break points που αντιμετώπισε στο 1ο σετ, για να κάνει εκείνη το μοναδικό break σε πολύ κρίσιμο σημείο, στο 12ο game, κάνοντας το 7-5.

Έκανε και δεύτερο συνεχόμενο break, για να πάρει προβάδισμα με 2-0 στο 2ο σετ. Η Rybakina, η οποία ανέβηκε έναν γολγοθά για να φτάσει στον τελικό αυτού του τουρνουά και έπαιξε 3 σετ στα 4 από τα 5 παιχνίδια της, προσπάθησε να στείλει και αυτό το ματς σε 3ο σετ.

Ισοφάρισε άμεσα σε 2-2 η Καζάκα, η οποία είχε μια σημαντική ευκαιρία για να πάρει και τον έλεγχο του σετ, έχασε όμως 2 break points στο 7ο game. H Collins κράτησε το σερβίς της για το 4-3 και στο επόμενο game έκανε νέο break, για το 5-3.

Στο 9ο game αντιμετώπισε ένα ακόμα break point η Αμερικανίδα, που το έσβησε και αυτό, για να κρατήσει το σερβίς της ξανά και να κλείσει το 2ο σετ με 6-3, έπειτα από 2 ώρες και 2 λεπτά συνολικού παιχνιδιού.

H Collins, η οποία έσβησε τα 10 από τα 11 break points που αντιμετώπισε σήμερα, κατέκτησε τον 3ο τίτλο της καριέρας της (3-1 σε τελικούς), μετά το 250άρι στο Παλέρμο και το 500άρι στο Σαν Χοσέ το 2021.

Από το Νο.53 όπου βρίσκεται αυτή την εβδομάδα, θα κάνει τεράστιο άλμα 31 θέσεων και θα σκαρφαλώσει στο Νο.22 του κόσμου τη Δευτέρα.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots