ATP
Djokovic: "Θέλω να ανταγωνιστώ τους νεότερους και να διεκδικώ μεγάλους τίτλους"

 
Novak Djokovic
Novak Djokovic © Corinne Dubreuil/ATP Tour
tn team Κυριακή, 10 Απριλίου 2022 - 20:21

Ο Novak Djokovic συνεχίζει να έχει μεγάλο κίνητρο και περίμενε ανυπόμονα την επιστροφή του στη δράση, για να ανταγωνιστεί ξανά τους νεότερους παίκτες και να διεκδικήσει τους μεγαλύτερους τίτλους.

"Έχω ακόμα κίνητρο να βρίσκομαι στο tour και να ανταγωνιστώ τους νεότερους παίκτες, να προσπαθήσω να προκαλέσω τους καλύτερους παίκτες του κόσμου και να διεκδικήσω τους μεγαλύτερους τίτλους. Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ στο Μονακό, που είναι το σπίτι μου εδώ και περισσότερα από 10 χρόνια. Είναι το καλύτερο μέρος για να ξεκινήσω", είπε ο Djokovic, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα.

"Το χώμα είναι η επιφάνεια στην οποία μεγάλωσα παίζοντας τένις στη Σερβία και έχω παίξει πάρα πολλά χρόνια μόνο σε αυτή την επιφάνεια. Μπορεί να μην ήταν η πιο καλή επιφάνεια στην καριέρα μου, αλλά είχα μεγάλη επιτυχία και σε αυτή. Η νίκη μου πέρσι στο Roland Garros είναι ακόμα πολύ φρέσκια ανάμνηση, οπότε θα προσπαθήσω να χρησιμοποιήσω αυτή την επιτυχία ως έμπνευση για να ξεκινήσω με τον καλύτερο δυνατό τρόπο φέτος στο χώμα.

"Καταλαβαίνω πως πιθανότατα δεν θα είμαι στα καλύτερά μου από την αρχή της εβδομάδας. Ακόμα τεστάρω τον εαυτό μου και προσπαθώ να χτίσω το παιχνίδι μου, κάτι που προφανώς παίρνει χρόνο και θέλει αγώνες, ώστε να βρω το παιχνίδι μου όταν αυτό χρειαστεί", πρόσθεσε ο κάτοχος 20 Grand Slam τίτλων και 2 φορές πρωταθλητής στο Roland Garros.

Την επόμενη εβδομάδα, ο Djokovic θα συμπληρώσει 365 εβδομάδες στο Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης, διευρύνοντας κι άλλο τη διαφορά του από το ρεκόρ των 310 εβδομάδων του Roger Federer, στο πιθανότατα πιο εντυπωσιακό επίτευγμα του Σέρβου: "Το να είναι κανείς στο Νο.1 είναι το μεγαλύτερο επίτευγμα στο άθλημά μας, οπότε θα προσπαθήσω να κρατήσω τη θέση αυτή για όσο περισσότερο καιρό μπορώ."

Κλείνοντας, ο Djokovic μοιράστηκε και τη γνώμη του για την αλλαγή που θα γίνει φέτος στα Grand Slams, να έχουν tie-break όλα τα 5α σετ αν πάνε στο 6-6: "Υπάρχουν ιστορικά παιχνίδια που πήγαν σε 5 σετ στα Grand Slams. Το πιο χαρακτηριστικό είναι αυτό του Isner με τον Mahut, που είναι το μεγαλύτερο ματς στην ιστορία. Οι πιο πολλοί άνθρωποι θυμούνται αυτόν τον αγώνα. Αλλά γενικά συμφωνώ με το tie-break στο 5ο σετ, στηρίζω αυτή την απόφαση για όλα τα Grand Slams."

Ο Djokovic θα ξεκινήσει την προσπάθειά του για να κατακτήσει τον 3ο τίτλο του στο Monte-Carlo την Τρίτη, αντιμετωπίζοντας τον Alejandro Davidovich Fokina για τον 2ο γύρο.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots