ATP
Τσιτσιπάς: "Σε κάθε τουρνουά καλύτερα"

 
Στέφανος Τσιτσιπάς
Στέφανος Τσιτσιπάς © Rolex Monte-Carlo Masters
tn team Σάββατο, 16 Απριλίου 2022 - 22:54

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς μίλησε για τη σημερινή του νίκη με τον Alexander Zverev, αλλά και τον στόχο του για τη φετινή χρονιά, που θέλει να είναι η καλύτερη της καριέρας του.

"Έπρεπε να βάλω και την ψυχή μου στο γήπεδο και ήθελα να το μετατρέψω σε μια σωματική μάχη, όσο περίεργο κι αν ακούγεται αυτό μετά τη μάχη που έδωσα χθες το βράδυ. Ήξερα πως το σώμα μου δεν θα ανταποκρινόταν όπως θα ήθελα, αλλά ήθελα να δω τα όριά μου, όσο σουρεάλ και αν ακούγεται αυτό. Ήθελα να μείνω στο court για όσο ήταν απαραίτητο, να κάνω πιο μεγάλα τα ράλι και να μετατρέψω τον αγώνα σε μια μάχη φυσικής κατάστασης. Προφανώς, πήγε καλά για μένα", είπε ο Τσιτσιπάς στη συνέντευξη Τύπου μετά τη νίκη του επί του Alexander Zverev στο Monte-Carlo.

Για τη μεγάλη ανατροπή που έκανε χθες κόντρα στον Diego Schwartzman και το πως γύρισε η κατάσταση για εκείνον σήμερα: "Αυτό δείχνει πως στο χώμα, ακόμα και σε καταστάσεις όπως η χθεσινή, τα πάντα είναι πιθανά. Αν βάλεις ψυχή και αν δείξεις υπομονή, ελαττώσεις τα αβίαστα λάθη σου και συγκεντρωθείς σε κάθε ράλι, θα βρεις την ισορροπία που χρειάζεται για να μείνεις στο παιχνίδι όσο περισσότερο μπορείς. Αυτό ήταν το σημείο καμπής, όταν μπόρεσα να το εφαρμόσω στο μυαλό μου και να μειώσω τα λάθη μου, αυτό απέδωσε και έκανα την αλλαγή."

Για τις διαφορές παίζοντας μέρα και νύχτα: "Το βράδυ μου φαίνεται πιο δίκαιο το παιχνίδι, γιατί το τεχνητό φως είναι πάντα το ίδιο, ενώ τη μέρα με τον ήλιο αυτό αλλάζει ανά ράλι. Γίνονται μεγαλύτερα ράλι τη νύχτα επειδή οι συνθήκες είναι πιο συνεπείς. Δεν υπάρχουν σκιές, ούτε πέφτει ήλιος στα μάτια σου. Νομίζω πως το τένις είναι καλύτερο."

Για τον στόχο του στη σεζόν: "Είμαι συγκεντρωμένος στο μακροπρόθεσμο στόχο, υπάρχουν τουρνουά που θέλω να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό και να σιγουρευτώ πως μπορώ να παίζω σ' αυτό το επίπεδο, το υψηλότερο επίπεδο. Σε κάθε τουρνουά θέλω να δείξω ότι μπορώ να συνεχίσω και να πάω ακόμα καλύτερα από πριν. Κάθε μέρα είναι μια πρόκληση, δεν αλλάζει κάτι. Αν τα πηγαίνω καλά, πρέπει να επιστρέψω στο court την επόμενη μέρα και να δείχνω πως δεν ήταν τυχαίο ότι τα πήγα καλά. Αυτό είναι το κίνητρό μου. Απαιτεί πολλές ώρες προπόνησης, πολλή επαναλαμβανόμενη δουλειά. Αλλά αυτή τη σεζόν νιώθω πως έχω μάθει από τα λάθη του παρελθόντος και μπορώ να αξιοποιήσω αυτή τη γνώση. Μπορώ να την αξιοποιήσω και να κάνω την καλύτερη σεζόν που είχα ποτέ."

Ο Τσιτσιπάς θα προσπαθήσει να υπερασπιστεί τον τίτλο του στο Monte-Carlo στον αυριανό τελικό, στις 15:30 ώρα Ελλάδας, απέναντι στον Alejandro Davidovich Fokina.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots