ATP
Τσιτσιπάς: "Στόχος το Top 2"

 
Στέφανος Τσιτσιπάς
Στέφανος Τσιτσιπάς © Rolex Monte-Carlo Masters
tn team Κυριακή, 17 Απριλίου 2022 - 20:41

O Στέφανος Τσιτσιπάς είπε πως ο φετινός τίτλος στο Monte-Carlo ήταν ακόμα πιο ξεχωριστός από τον περσινό, ενώ μίλησε ακόμα για τις δυνατότητές του στο χώμα σε σχέση με τις άλλες επιφάνειες, αλλά και για τον μεγάλο στόχο του γι' αυτή τη χρονιά.

"Αυτός ο τίτλος είναι ακόμα πιο ξεχωριστός από αυτόν που κέρδισα πέρσι, ειδικά παίζοντας και μπροστά από τον κόσμο που με στήριξε. Ήμουν συγκεντρωμένος όλη την εβδομάδα, έπαιξα καλό τένις με συνέπεια και ήμουν σε θέση να δουλέψω σκληρά σε κάθε πόντο και να τεστάρω τα όριά μου, χωρίς να πάω για τα πιο όμορφα χτυπήματα ή να παίξω το πιο όμορφο τένις", είπε ο Τσιτσιπάς στη συνέντευξη Τύπου του πρωταθλητή και τελευταία για φέτος στο Monte-Carlo.

Ο Τσιτσιπάς επιβλήθηκε του Davidovich Fokina με 6-4, 7-6 (3) και αναδείχθηκε πρωταθλητής για 2η διαδοχική χρονιά στο Monte-Carlo Masters.

"Ήταν δύσκολο απέναντι στον Alejandro, επειδή είναι πολύ απρόβλεπτος παίκτης, κάνει πράγματα που δεν έχουμε δει να κάνουν οι άλλοι παίκτες και παίζει πολύ καλά όταν είναι πίσω στο σκορ. Όταν χαλαρώνει μοιάζει να μην τον νοιάζει τόσο το σκορ και γίνεται πιο επικίνδυνος, κάτι που τον έφερε και σ' αυτή τη θέση, να κάνει αυτή την τρομερή εβδομάδα. Σήμερα νομίζω πως δεν έπαιξε τόσο καλά, αλλά είναι λογικό γιατί ήταν ο πρώτος του τελικός. Εγώ είχα περισσότερη εμπειρία και κατάφερα να διαχειριστώ καλύτερα την κατάσταση."

Είναι γνωστό πως ο Τσιτσιπάς νιώθει πιο άνετα στις χωμάτινες επιφάνειες, όμως μίλησε και για τη δυνατότητα να προσαρμόσει το παιχνίδι του και στις άλλες επιφάνειες και ειδικά στο γρασίδι, πιστεύοντας πως έχει τις δυνατότητες να κερδίσει μεγάλους τίτλους και σε αυτές.

"Όλοι ξέρουμε πως σ' αυτή την επιφάνεια προσαρμόζομαι πιο εύκολα και πολύ καιρό προσπαθώ να μεταφέρω το στυλ μου στις σκληρές επιφάνειες. Ίσως αυτός δεν είναι ο σωστός τρόπος, έχω βρει τι λειτουργεί στο χώμα και τι δεν λειτουργεί από το χώμα στις άλλες επιφάνειες, αλλά πιστεύω σίγουρα πως μπορώ να κερδίσω μεγάλους τίτλους και στις άλλες επιφάνειες. Το γρασίδι είναι η αγαπημένη μου επιφάνεια και με λυπεί ότι δεν τα έχω πάει καλά εκεί τα τελευταία χρόνια."

Τέλος, ο Τσιτσιπάς αναφέρθηκε στον μεγάλο του στόχο γι' αυτή τη σεζόν, που είναι να βρίσκεται στο Top 2 της κατάταξης. Από αύριο θα περάσει πάντως στο Νο.2 του Race για το Τορίνο.

"Ξέρω πως πρέπει να κερδίσω όσους περισσότερους βαθμούς μπορώ στο χώμα, γιατί αυτό θα με χαλαρώσει και θα μου δώσει αυτοπεποίθηση για το υπόλοιπο της σεζόν, για να βελτιωθώ και στις άλλες επιφάνειες. Αν μπορέσω να το κάνω αυτό, θα μπορέσω να τερματίσω τη σεζόν στο Top 2 του κόσμου, επειδή πιστεύω πως μπορώ να προσαρμοστώ στις σκληρές επιφάνειες και πάνω απ' όλα, στο γρασίδι. Θέλω να ανήκω στο γκρουπ των κορυφαίων παικτών και να πάρω το καλύτερο που μπορώ από κάθε τουρνουά, για να τερματίσω σε όσο καλύτερη θέση γίνεται στο τέλος της σεζόν."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots