ATP
Djokovic: "Έκανα τα 2 καλύτερα σετ μου στη σεζόν"

 
Djokovic: "Έκανα τα 2 καλύτερα σετ μου στη σεζόν"
© Serbia Open 2022
tn team Κυριακή, 24 Απριλίου 2022 - 8:04

Πολύ ευχαριστημένος με τον αγώνα που έκανε ενάντια στον Karen Khachanov έμεινε ο Novak Djokovic, ο οποίος βαδίζει προς τη σωστή κατεύθυνση και όπως είπε είναι όλο και πιο κοντά στο επίπεδο που επιθυμεί.

"Αυτοί οι τρεις αγώνες ήταν σημαντικοί για μένα. Δεν ξεκίνησα καλά σήμερα και έχανα με break από την αρχή του 1ου σετ, όπως συνέβη και στους άλλους αγώνες μου στο τουρνουά. Από το ξεκίνημα του 2ου σετ όμως ένιωθα πολύ καλά την μπάλα και σέρβιρα καλά. Το 2ο και το 3ο σετ ήταν τα δυο καλύτερα σετ που έχω κάνει αυτή τη σεζόν, απέναντι σε έναν πολύ καλό παίκτη σαν τον Karen Khachanov, που επίσης έπαιζε πολύ καλά. Είναι σημαντική νίκη, είναι μια νίκη στο σπίτι μου, με τη στήριξη ενός υπέροχου κοινού, που πάντα μου δίνει κίνητρο να παίζω στο καλύτερό μου επίπεδο. Πλησιάζω όλο και περισσότερο στο επίπεδο που θέλω", είπε ο Djokovic στη χθεσινή του συνέντευξη Τύπου στο Βελιγράδι.

Ο Nole στάθηκε και στην ενέργεια που πήρε από τον κόσμο, ξεχωρίζοντας την ατμόσφαιρα που επικρατεί στο τουρνουά της πατρίδας του: "Εκτός από τις ασκήσεις που κάνω για να μένω συγκεντρωμένος και πιο ενεργός στο γήπεδο, σήμερα χρησιμοποίησα και την ενέργεια της κερκίδας. Πιθανότατα εδώ είναι μια από τις καλύτερες ατμόσφαιρες που έχω παίξει σε ολόκληρη την καριέρα μου. Σήμερα με βοήθησαν πολύ για να παλέψω, η ενέργεια του κόσμου ήταν το κλειδί."

Τέλος, ο Djokovic σχολίασε και την απόφαση του Wimbledon να αποκλείσει τους Ρώσους και τους Λευκορώσους τενίστες από το τουρνουά, εκφράζοντας τη διαφωνία του με αυτή: "Στον αθλητισμό υπάρχει η πολιτική. Δεν θεωρώ πως είναι απαραίτητο να αποκλειστεί κανένας αθλητής, όχι μόνο τενίστας. Δεν καταλαβαίνω πως μπορεί αυτό να βοηθήσει στον πόλεμο. Απλά τους στερείς το δικαίωμα να αγωνιστούν. Μάλιστα, στο τένις έχουμε έναν κανονισμό ενάντια στον διαχωρισμό των παικτών, που λέει πως οι παίκτες πρέπει να μένουν εκτός από ένα τουρνουά μόνο βάσει θέσης στην παγκόσμια κατάταξη και όχι βάση εθνικότητας, οπότε το Wimbledon σπάει αυτόν τον κανονισμό."

Στον σημερινό τελικό του Serbia Open, o Djokovic θα αντιμετωπίσει τον Andrey Rublev, στις 15:00 ώρα Ελλάδας.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots