ATP
"Έφυγε" στα 41 του ο Kristijan Schneider

 
"Έφυγε" στα 41 του ο Kristijan Schneider
tn team Τρίτη, 26 Απριλίου 2022 - 15:21

Ο πρώην προπονητής του Borna Coric και άλλων, έφυγε από τη ζωή στην ηλικία των 41 ετών, νικημένος από τον καρκίνο.

Θρήνος στην παγκόσμια τενιστική κοινότητα, καθώς όπως γνωστοποιήθηκε σήμερα, ο πρώην παίκτης και προπονητής Kristijan Schneider απεβίωσε στην ηλικία των 41 ετών, χάνοντας τη μάχη με τον καρκίνο.

Ο Schneider συνεργάστηκε με αρκετούς αθλητές της ΑΤΡ και αρκετές αθλήτριες της WTA, ωστόσο ήταν γνωστότερος για τη συνεργασία του με τον Borna Coric.

Κατά τη διάρκεια της συνεργασίας του αυτής, είχε διαγνωστεί και με καρκίνο του παχέως εντέρου, το 2019.

Η πρώτη του μάχη ήταν κερδισμένη και μετά από 6 μήνες είχε επιστρέψει στο court, δυστυχώς όμως μετά από 2 μήνες υποτροπίασε, με τον καρκίνο να κάνει μετάσταση στο στομάχι του. Τα πράγματα δεν πήγαν καθόλου καλά για τον άτυχο Κροάτη μετά απ' αυτό.

"Ο Kristijan Schneider πέθανε μετά από μια σοβαρή ασθένεια. Ήταν ένας από τους γνωστότερους προπονητές μας, ο αγαπημένος μας 'Kiki', έχασε τη μεγαλύτερη μάχη της ζωής του, ενάντια σε μια μοχθηρή ασθένεια", ανέφερε η σχετική ανακοίνωση της Κροατικής Ομοσπονδίας Αντισφαίρισης.

"Ήταν προπονητής πολλών μεγάλων αστεριών, όπως ο Borna Coric και η Ana Konjuh. Πρόσφατα υποστήριξε και την πρωταθλήτρια του Australian Open στα junior, Petra Marcinko, ενώ έχει δουλέψει ακόμα με τον Bernard Pero, την Olga Danilovic και άλλους.

Δυστυχώς η ζωή του Kiki ολοκληρώθηκε πολύ νωρίς, στην ηλικία των 41 ετών. Kiki σε ευχαριστούμε για όλα όσα έδωσες στο τένις και γι' αυτό που ήσουν. Εκφράζουμε τα βαθύτατα συλλυπητήριά μας στην οικογένεια με αυτόν τον τρόπο", καταλήγει η ανακοίνωση.

Μόλις έμαθε τα άσχημα νέα, ο Coric έκανε μια δημοσίευση αφιερωμένη στον Schneider, γράφοντας: "Αναπαύσου εν ειρήνη φίλε και προπονητή μου. Ήμουν ευλογημένος που σε είχα στη ζωή μου."

 
 
 
Ver esta publicación en Instagram

Una publicación compartida por Borna Coric (@bornacoric)

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots