ATP
Τίτλοι τέλους για τον Anderson

 
Kevin Anderson
Kevin Anderson © ATP Tour
tn team Τρίτη, 03 Μαϊος 2022 - 17:35

Το τέλος της επαγγελματικής του καριέρας στο τένις ανακοίνωσε ο Kevin Anderson, πρώην Νο.5 στον κόσμο και 2 φορές φιναλίστ σε Grand Slam.

Ο Anderson δημοσίευσε τη συναισθηματικά φορτισμένη ανακοίνωσή του, στην οποία γνωστοποίησε την απόφασή του να αποσυρθεί από το tour, στα 35 του χρόνια.

"Δεν θυμάμαι κάποια χρονική στιγμή της ζωής μου, στην οποία δεν έπαιζα τένις. Ξεκίνησα αυτό το ταξίδι πριν από 30 χρόνια, όταν ο πατέρας μου μου έδωσε μια ρακέτα και μου είπε ότι αν δούλευα σκληρά, θα γινόμουν ένας από τους καλύτερους παίκτες στον κόσμο. Από τότε, το τένις με πήγε πολύ πιο μακριά από τις ρίζες μου, το Γιοχάνεσμπουργκ της Νότιας Αφρικής και στ' αλήθεια μου έδωσε όλο τον κόσμο. Είχα τόσες διαφορετικές εμπειρίες και προκλήσεις, αυτό το άθλημα μπορεί να είναι απολαυστικό και την ίδια ώρα μοναχικό. Υπήρχαν καλές και στιγμές, που όμως δεν θα άλλαζα για τίποτα. Το ταξίδι μου με βοήθησε να γίνω ο άνθρωπος που είμαι σήμερα.

Σήμερα έφτασε η στιγμή να πάρω τη δύσκολη απόφαση και να αποσυρθώ από το επαγγελματικό τένις. Υπάρχουν τόσοι πολλοί άνθρωποι που με βοήθησαν σ' αυτή τη διαδρομή, που πίστεψαν αυτό το παιδί από τη Νότια Αφρική, ότι μπορούσε να πραγματοποιήσει τα όνειρά του. Σας ευχαριστώ μαμά και μπαμπά, θα είμαι αιώνια ευγνώμων για τις αμέτρητες ώρες που με προπονούσατε, τις θυσίες που κάνατε, αλλά το πιο σημαντικό, την πίστη που δείξατε σε μένα σε όλη τη διαδρομή. Δεν θα ήμουν σήμερα εδώ αν δεν ήταν κάποιος από εσάς", έγραψε στην ανακοίνωσή του ο Anderson, ο οποίος ευχαρίστησε ακόμα τον αδερφό του Greg, τη σύζυγό του Kelsey, όλη την οικογένειά του, τον προπονητή του Jay Bosworth και το πανεπιστήμιο του Ιλινόις, όπου σπούδασε και έπαιξε στο κολεγιακό πρωτάθλημα.

"Είμαι τόσο ευγνώμων για όλα τα υπέροχα πράγματα που συνέβησαν και ήρθαν στο δρόμο μου, επειδή ήμουν μέρος αυτού του αθλήματος. Όταν ήμουν παιδί ο πατέρας μου έλεγε ότι η επιτυχία δεν καθορίζεται από τα αποτελέσματα, αλλά από την προσπάθεια και τη θυσία που έκανες για να γίνεις ο καλύτερος που μπορείς. Έδωσα τον καλύτερό μου εαυτό", κατέληξε ο 35χρονος Νοτιαφρικανός.

Ο Anderson έφτασε μέχρι το Νο.5 της παγκόσμιας κατάταξης τον Ιούλιο του 2018, ενώ έπαιξε σε 2 τελικούς Grand Slam διοργανώσεων, στο US Open το 2017 και στο Wimbledon το 2018. Έφτασε επίσης μέχρι τα ημιτελικά του ATP Finals το 2018.

Κατέκτησε 7 τίτλους στο tour της ΑΤΡ, με σημαντικότερο το 500άρι στη Βιέννη το 2018. Έπαιξε σε άλλους 4 τελικούς σε 500άρια, ενώ συνολικά έπαιξε σε 20 τελικούς στην καριέρα του.

Τέλος, πέτυχε 19 νίκες απέναντι σε Top 10 παίκτες, έχοντας κερδίσει μεταξύ άλλων τον Roger Federer στο Wimbledon το 2018, 2 φορές τον Novak Djokovic, τον Daniil Medvedev, καθώς και τον Andy Murray 2 φορές.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots