ATP
Επέστρεψε στις νίκες ο Wawrinka (vid)

 
Stan Wawrinka
Stan Wawrinka ©Cédric Lecocq-Philippe Montigny/FFT
tennisnews team Τρίτη, 03 Νοεμβρίου 2020 - 14:07

O Stan Wawrinka έκανε μια πολύ καλή εμφάνιση στην πρεμιέρα του στο Bercy και επέστρεψε στις επιτυχίες, κερδίζοντας με 2-0 σετ τον ημιφιναλίστ της Βιέννης, Daniel Evans.

Μετά από 2 διαδοχικές ήττες, από τον Denis Shapovalov στην Αγία Πετρούπολη και από τον Cristian Garin στη Βιέννη, ο Stan Wawrinka επέστρεψε στις επιτυχίες, επικρατώντας του Daniel Evans με 6-3, 7-6 (3) στον 1ο γύρο του Rolex Paris Masters.

Ο 35χρονος Ελβετός, ο οποίος βρίσκεται στο Νο.20 της παγκόσμιας κατάταξης, κέρδισε για 5η φορά τον Βρετανό σε ισάριθμες αναμετρήσεις. Επίσης τον κέρδισε για 2η φορά μέσα σε λίγες εβδομάδες, αφού τον είχε κερδίσει και στην Αγία Πετρούπολη.

Πραγματοποίησε μια καλή εμφάνιση ο Wawrinka, φτάνοντας τους 35 winners σε έναν αγώνα που ξεπέρασε για λίγο τη 1,5 ώρα. Έκανε επίσης 34 αβίαστα λάθη. Ο Evans από τη μεριά του είχε μόλις 12 winners, σχεδόν το 1/3 σε σχέση με του αντιπάλου του, ενώ σταμάτησε στα 21 αβίαστα λάθη.

Ο Wawrinka χρειάστηκε πάντως να σβήσει διπλό break point του Evans για να αποφύγει το γρήγορο break του Βρετανού, στο 1-1, 15-40. Έκανε το 2-1 και στο αμέσως επόμενο game έφτασε εκείνος σε break, για να δημιουργήσει ένα προβάδισμα με 3-1 και αργότερα με 4-1 χάρη στο σερβίς του.

Δεν κινδύνεψε άλλη φορά από τη γραμμή του σερβίς ο κάτοχος 3 Grand Slam τίτλων, που είχε ευκαιρίες για το double break, αλλά τελικά έκλεισε το σετ στο δικό του σερβίς, στο 9ο game.

Στο 2ο σετ κανείς από τους δυο παίκτες δεν κατάφερε να φτάσει σε break point και ο Wawrinka κέρδισε τους 5 από τους 6 τελευταίους πόντους της αναμέτρησης, για να κερδίσει το tie-break με 7-3 και να "κλειδώσει" τη νίκη του σε 1 ώρα και 33 λεπτά.

Στον 2ο γύρο του παρισινού Masters, o Wawrinka θα αντιμετωπίσει το νικητή μιας αναμέτρησης που θα γίνει αργότερα, μεταξύ του Gilles Simon και του Tommy Paul.

Σε άλλα παιχνίδια που ολοκληρώθηκαν σήμερα, ο Milos Raonic επιβλήθηκε του Aljaz Bedene με 6-3, 6-2, σε έναν αγώνα που πέτυχε 18 άσους και ολοκλήρωσε σε 63 μόνο λεπτά, ενώ ο Kevin Anderson έμεινε μόλις 25 λεπτά στο court, καθώς ενώ ήταν μπροστά με 5-2 ο Laslo Djere δεν ένιωθε καλά και εγκατέλειψε. Ο Anderson θα είναι ο αντίπαλος του Daniil Medvedev στον 2ο γύρο.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots