ATP
ΕΠΙΚΟΣ Alcaraz! Απέκλεισε και τον Djokovic! (vids)

 
ΕΠΙΚΟΣ Alcaraz! Απέκλεισε και τον Djokovic! (vids)
© Mutua Madrid Open
tn team Σάββατο, 07 Μαϊος 2022 - 21:01

O 19χρονος Carlos Alcaraz απέκλεισε και τον Novak Djokovic μετά από μια συγκλονιστική μάχη 3 ωρών και 35 λεπτών, για να πάρει το πρώτο εισιτήριο για τον τελικό του Masters της Μαδρίτης!

Ακόμα μια φανταστική εμφάνιση πραγματοποίησε ο Carlos Alcaraz, που κέρδισε τον πολύ καλό Novak Djokovic με 6-7 (5), 7-5, 7-6 (5) σε έναν αγώνα που ξεπέρασε τις 3,5 ώρες!

Αυτή ήταν η 1η νίκη του Alcaraz απέναντι στο Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης και η σημαντικότερη στην καριέρα του. Ο νεαρός Ισπανός, που μόλις πριν 2 μέρες έκλεισε τα 19, πανηγύρισε επίσης την 2η συνεχόμενη Top 5 νίκη του, αφού χθες είχε κερδίσει τον Rafael Nadal, την 5η Top 5 και την 7η Top 10 νίκη του σε αυτή τη σεζόν (6 Top 5 νίκες και 10 Top 10 νίκες συνολικά στην καριέρα του), ενώ βελτίωσε το τρομερό του ρεκόρ γι' αυτή τη χρονιά στο 27-3 νίκες!

Από χθες το βράδυ είχε εξασφαλίσει την άνοδό του στο Νο.6 της παγκόσμιας κατάταξης, από το Νο.9, ο Alcaraz, ο οποίος "φλερτάρει" ακόμα και με το Top 5.

Για 2η φορά στην καριέρα του προκρίθηκε σε τελικό Masters διοργάνωσης ο 19χρονος, ο οποίος είχε κερδίσει τον 1ο πριν μερικές εβδομάδες στο Μαϊάμι. Συνολικά θα είναι για 5η φορά σε τελικό ΑΤΡ διοργάνωσης, όπου δεν έχει καμία ήττα (4-0), έχοντας κατακτήσει τα τρόπαια στο 250άρι του Ούμαγκ το 2021, στο 1000άρι του Μαϊάμι και στα 500άρια του Ρίο και της Βαρκελώνης το 2022.

Ο αντίπαλός του στον αυριανό τελικό της Μαδρίτης (19:30GR, COSMOTE SPORT 6HD), θα γίνει γνωστός όταν ολοκληρωθεί και ο δεύτερος ημιτελικός, μεταξύ του Alexander Zverev και του Στέφανου Τσιτσιπά.

Στην πρώτη του αναμέτρηση με τον Djokovic, o Alcaraz μπήκε πολύ δυνατά και έκανε το break, για να προηγηθεί με 2-0. Έμεινε μπροστά σβήνοντας και ένα break point μέχρι το 4-2, όμως ο Djokovic, που έπαιζε πολύ καλύτερα από το ξεκίνημα, κατάφερε να ισοφαρίσει στο 8ο game για το 4-4.

Ο Σέρβος είχε και ένα set point για το 6-4, όμως ο Alcaraz αντιστάθηκε σ' αυτή την αντεπίθεση του Nole και έστειλε το σετ στο tie-break. Εκεί ο Djokovic ήταν από το ξεκίνημα καλύτερος και πήρε ένα καθαρό προβάδισμα με 5-1 και με 6-2. Ο Alcaraz κατάφερε να σβήσει 3 set points στη σειρά, στην 4η ευκαιρία του όμως το Νο.1 του κόσμου έκλεισε το σετ.

Στο 2ο σετ ο Alcaraz έμεινε ψύχραιμος και με όπλο το σερβίς, κλείνοντας σχετικά εύκολα τα service games του, άρχισε να κερδίζει σημαντικό έδαφος. Στο 6ο game είχε και ένα χαμένο break point o Ισπανός, ο οποίος βρέθηκε σε πολύ δύσκολη θέση στο 9ο game, όταν ήταν πίσω με 4-4, 15-40. Κατάφερε να σώσει και τα 2 break points του Djokovic και να κρατήσει το σερβίς του για το 5-4.

Χρειάστηκε να σώσει ακόμα ένα break point o 19χρονος, ο οποίος βγήκε ξανά από τη δύσκολη θέση και κράτησε το σερβίς του για το 6-5, βάζοντας για μια ακόμα φορά σε θέση πίεσης τον Σέρβο. Αυτή τη φορά ο Djokovic δεν έκανε καλό game και ο Ισπανός με το πρώτο του break μετά από πολύ ώρα κέρδισε το 2ο σετ με 7-5.

Μετά από δυο σετ που ξεπέρασαν τη μια ώρα το καθένα, ακολούθησε ένα ακόμα μεγαλύτερο 3ο σετ, που πλησίασε τα 90 λεπτά σε διάρκεια! Κανείς από τους δυο δεν κατάφερε να κάνει το break, αλλά αμφότεροι είχαν χαμένες ευκαιρίες, με τον Alcaraz να χάνει πρώτα 5 break points, 3 στο 4ο (1-2) και άλλα 2 στο 6ο game (2-3) και τον Djokovic να έχει μια χαμένη ευκαιρία στο 7ο game (3-3).

Ο Ισπανός είχε νέα ευκαιρία για break στο 10ο game, που ήταν και match point, στο 4-5, 30-40. Ο Djokovic απάντησε με άσο και κράτησε το σερβίς του στο δύσκολο αυτό σημείο για το 5-5. Άλλη ευκαιρία δεν υπήρξε και τη λύση έδωσε το tie-break, όπου ο αισθητά καλύτερος σε όλο το σετ Alcaraz κατάφερε να διατηρήσει την ανωτερότητά του.

Πήρε από την αρχή ένα μικρό προβάδισμα ο Ισπανός, το οποίο όμως διατήρησε έως το τέλος, αφού δεν ισοφαρίστηκε σε κανένα σημείο από τον Σέρβο. Ο Djokovic, που ήταν πίσω με 1-3, 2-4 και 3-5, μείωσε σε 4-5 και είχε δυο σερβίς στη συνέχεια, έκανε όμως το λάθος και βρέθηκε αντιμέτωπος με διπλό match point στο 4-6. Ο Alcaraz έχασε την 1η ευκαιρία, αλλά στη 2η είχε εκείνος το σερβίς και το εκμεταλλεύτηκε για να παίξει έναν πολύ ωραίο πόντο και να ολοκληρώσει τον θρίαμβό του, σε 3 ώρες και 35 λεπτά μιας ακόμα επικής αναμέτρησης στη Μαδρίτη. 

Μετά απ' αυτόν τον επικό ημιτελικό, ο τρομερά ταλαντούχος Ισπανός προκρίθηκε σε ακόμα έναν τελικό και έφτασε σε ακόμα έναν σπουδαίο άθλο στα χνάρια του ινδάλματός του, Rafael Nadal, αφού έγινε ο νεότερος παίκτης μετά από 17 χρόνια, από το Roland Garros του 2005, που κέρδισε το Νο.1 του κόσμου. Τον Ιούνιο του 2005, ο Nadal το είχε κάνει αυτό ανήμερα των 19ων γενεθλίων του, κερδίζοντας τον Roger Federer στα ημιτελικά του χωμάτινου Slam.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots