ATP
Θα πάει με τίτλο στο Παρίσι ο Norrie (vid)

 
Cameron Norrie
Cameron Norrie © Open Parc
tn team Σάββατο, 21 Μαϊος 2022 - 21:48

Τον 4ο τίτλο της καριέρας του κέρδισε ο Cameron Norrie, ο οποίος έκαμψε την αντίσταση του Alex Molcan στο 250άρι της Λυών και θα πάει στο Παρίσι με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία.

Τον 2ο φετινό του τίτλο και 4ο συνολικά στην καριέρα του κατέκτησε ο Cameron Norrie, ο οποίος επικράτησε του Alex Molcan με 6-3, 6-7 (3), 6-1, στον τελικό του Open Parc στη Λυών της Γαλλίας.

Ο Norrie είχε χάσει τον τίτλο στον τελικό της διοργάνωσης πέρσι από τον Στέφανο Τσιτσιπά, φέτος όμως δεν πήγε κανείς Top 10 παίκτης στη Λυών και ο Βρετανός ήταν στο Νο.1 του ταμπλό, φτάνοντας μέχρι το τέλος.

"Αυτός είναι ο πρώτος μου τίτλος στο χώμα και σημαίνει πολλά για μένα. Δεν θα μπορούσα να ήμουν πιο χαρούμενος με το πως πήγε αυτή η εβδομάδα. Δεν ξέρω γιατί, αλλά νιώθω πολύ ξεχωριστά και δεν θα μπορούσα να είμαι πιο χαρούμενος αυτή τη στιγμή. Η ατμόσφαιρα ήταν εκπληκτική, σας ευχαριστώ που ήρθατε", είπε ο Norrie στις δηλώσεις που έκανε μέσα από το γήπεδο.

O Norrie δεν είχε εύκολα παιχνίδια στο 250άρι της Λυών. Στον 2ο γύρο (όπου πέρασε με bye) χρειάστηκε να κερδίσει τον Francisco Cerundolo με 6-4, 6-4, στα προημιτελικά επικράτησε του Sebastian Baez με 6-4, 4-6, 7-5, ενώ στα ημιτελικά κέρδισε τον Holger Rune με 6-2, 5-7, 6-4.

Σήμερα έχασε διπλό match point στο σερβίς του Σλοβάκου, στο 4-5, 15-40 του 2ου σετ και τελικά οδηγήθηκε σε 3ο σετ. Εκεί κατάφερε να κυριαρχήσει και να ολοκληρώσει την αποστολή του, σε 2 ώρες και 31 λεπτά αγώνα.

Αυτός ήταν ο 4ος τίτλος για τον Norrie (4-6 σε τελικούς), 2ος φέτος μετά το Delray Beach Open και 1ος στο χώμα. Σε 250άρια έχει κερδίσει τους 3 από τους 4 τίτλους του, με τον άλλον να είναι στο Masters του Indian Wells τον περασμένο Οκτώβριο.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots