ATP
Παρέμεινε στο Νο.6 ο Τσιτσιπάς, στο Top 10 ο Hurkacz

 
Στέφανος Τσιτσιπάς
Στέφανος Τσιτσιπάς © Mallorca Championships
tn team Δευτέρα, 20 Ιουνίου 2022 - 12:45

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς παρέμεινε στο Νο.6 της παγκόσμιας κατάταξης αυτή την εβδομάδα. Επέστρεψε στο Top 10 ο Hubert Hurkacz, ενώ ο Νικ Κύργιος επέστρεψε στο Top 50.

Ο Τσιτσιπάς έμεινε και αυτή την εβδομάδα στο Νο.6 της παγκόσμιας κατάταξης, παραμένοντας πολύ κοντά στο Top 5 και στο Νο.5, όπου βρίσκεται ο Casper Ruud, μόλις στους 105 βαθμούς απόσταση.

Στο Νο.1 είναι ο Daniil Medvedev, οποίος πρόσθεσε 210 βαθμούς στη συγκομιδή του και έχει μια διαφορά μεγαλύτερη των 1.000 βαθμών από τον Alexander Zverev, που είναι στο Νο.2. Στο Νο.3 είναι ο Novak Djokovic και πολύ κοντά του, στο Νο.4, βρίσκεται ο Rafael Nadal.

Ακολουθούν φυσικά οι Ruud και Tσιτσιπάς, ενώ στο Νο.7 είναι ο Carlos Alcaraz, στο Νο.8 ο Andrey Rublev και στο Νο.9 ο Felix Auger-Aliassime. Τη 10άδα συμπληρώνει ο Hubert Hurkacz, που μετά την κατάκτηση του τίτλου στο Χάλε κέρδισε 2 θέσεις και επέστρεψε στο Top 10. Από μια θέση εξαιτίας αυτής της ανόδου έχασαν οι Matteo Berrettini και Cameron Norrie, που υποχώρησαν στο Νο.11 και στο Νο.12 αντίστοιχα.

Για ακόμα μια εβδομάδα βελτίωσε το προσωπικό του ρεκόρ ο Botic Van De Zandschulp, που κέρδισε άλλες 3 θέσεις και βρέθηκε στο Νο.26, ενώ ο Filip Krajinovic, φιναλίστ στο Queen's της Αγγλίας, κέρδισε 17 θέσεις και ανέβηκε στο Νο.31 του κόσμου.

Νέο career high και για τον Oscar Otte, που διανύει μια εκπληκτική σεζόν στο γρασίδι και κέρδισε άλλες 14 θέσεις για να βρεθεί στο Νο.37 του κόσμου. Ο Νικ Κύργιος, που έφτασε μέχρι τα ημιτελικά στο Χάλε, άφησε πίσω του 20 θέσεις και επέστρεψε στο Top 50 της κατάταξης και συγκεκριμένα στο Νο.45. Νέα career high πραγματοποίησαν οι Emil Ruusuvuori και Tallon Griekspoor, στο Νο.48 και στο Νο.53 αντίστοιχα.

Τέλος, ο Roger Federer έχασε άλλους 250 βαθμούς και υποχώρησε στο Νο.96 της παγκόσμιας κατάταξης. Ο 40χρονος Ελβετός έχει πλέον μόνο 600 βαθμούς, που είναι το 50% των βαθμών που κέρδισε με την παρουσία του ως τον τελικό στο Wimbledon του 2019, λόγω των εκτάκτων κανονισμών για την πανδημία. Οι βαθμοί αυτοί θα αφαιρεθούν μετά το Wimbledon και ο Federer θα βγει για 1η φορά εκτός κατάταξης από τον Σεπτέμβριο του 1997, όταν και μπήκε για 1η φορά σε αυτή.

Η παγκόσμια κατάταξη της ΑΤΡ

Νέα ρεκόρ πραγματοποίησαν οι τρεις Έλληνες παίκτες εκτός του Στέφανου Τσιτσιπά που βρίσκονται στο Top 200 της παγκόσμιας κατάταξης των διπλών, με τον Πέτρο Τσιτσιπά να κερδίζει 2 θέσεις και να βρίσκεται στο Νο.177, τον Μιχάλη Περβολαράκη μια θέση και να είναι στο Νο.181, ενώ ο Μάρκος Καλοβελώνης κέρδισε 6 θέσεις και βρίσκεται στο Νο.187 του κόσμου.

Στην παγκόσμια κατάταξη των μονών, ο Περβολαράκης κέρδισε 5 θέσεις και ανέβηκε στο Νο.373. Ο Πέτρος Τσιτσιπάς υποχώρησε 6 θέσεις στο Νο.774, ενώ ο Καλοβελώνης έχασε 13 θέσεις και βρίσκεται στο Νο.941.

Οι Έλληνες στην παγκόσμια κατάταξη των μονών

Οι Έλληνες στην παγκόσμια κατάταξη των διπλών

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots