ATP
Ηττήθηκε από το Νο.303 του κόσμου ο Carreno Busta (vid)

 
Ηττήθηκε από το Νο.303 του κόσμου ο Carreno Busta (vid)
© Mallorca Championships
tn team Τετάρτη, 22 Ιουνίου 2022 - 15:42

O 25χρονος Antoine Bellier, Νο.303 στην παγκόσμια κατάταξη, επιβλήθηκε του Pablo Carreno Busta με 2-0 σετ και προκρίθηκε στον πρώτο του προημιτελικό σε ΑΤΡ διοργάνωση!

Την εβδομάδα της ζωής του κάνει ο Antoine Bellier στη Μαγιόρκα της Ισπανίας, πανηγυρίζοντας σήμερα τη σπουδαιότερη νίκη της καριέρας του, επικρατώντας του Carreno Busta με 6-3, 6-4!

Ο 25χρονος Ελβετός, ο οποίος δεν είχε πετύχει νίκη σε κυρίως ταμπλό ΑΤΡ διοργάνωσης στο παρελθόν, μπήκε στο κυρίως ταμπλό του Mallorca Championships αυτή την εβδομάδα μέσα από τα προκριματικά, όπου κέρδισε το Νο.6 του ταμπλό, Carlos Taberner, καθώς και τον Mats Rosenkranz, σε έναν αγώνα που έσβησε 2 match points.

Τη Δευτέρα πήρε την 1η του tour-level νίκη, κερδίζοντας τον Federico Delbonis με 6-3, 7-6 (6). Αυτή ήταν και η σπουδαιότερη νίκη του μέχρι σήμερα, που κέρδισε το Νο.4 του ταμπλό και Νο.19 του κόσμου, Pablo Carreno Busta, και πάλι με 2-0 σετ!

Ο Ελβετός τενίστας πέτυχε 10 άσους και κατάφερε να σώσει 14/14 break points (!), για να προστατεύσει το σερβίς του σε όλο το παιχνίδι. Σαν να μην έφτανε αυτό για τον Carreno Busta, ο Bellier ήταν πολύ αποτελεσματικός στις δικές του ευκαιρίες, αξιοποιώντας και τα 2 break points που δημιούργησε στο ματς, για να "σπάσει" το σερβίς του Ισπανού από μια φορά σε κάθε σετ.

Στον πρώτο του προημιτελικό σε ΑΤΡ διοργάνωση, ο Bellier θα αντιμετωπίσει τον Tallon Griekspoor, που κέρδισε σε ένα πολύ κλειστό παιχνίδι τον Alex Molcan με 0-6, 6-3, 7-6 (3).

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots