ATP
Δεν είναι έτοιμος να αποχωρήσει ο Lopez (vids)

 
Feliciano Lopez
Feliciano Lopez © Mallorca Championships
tn team Τετάρτη, 28 Ιουνίου 2023 - 22:20

O Feliciano Lopez δεν είναι ακόμα έτοιμος να πει "αντίο" στο επαγγελματικό τένις, αφού κέρδισε τον Jordan Thompson με 2-1 σετ και προκρίθηκε στα προημιτελικά του Mallorca Championships.

Μετά από 2 ώρες και 6 λεπτά παιχνιδιού, ο Lopez κέρδισε τον Thompson με 7-6 (6), 1-6, 6-3 και προκρίθηκε στον πρώτο του προημιτελικό στο tour μετά από 2 χρόνια ακριβώς, όταν και πάλι είχε φτάσει έως τους "8" της Μαγιόρκας.

Θυμίζουμε πως αυτό είναι το τελευταίο τουρνουά στην καριέρα του 41χρονου Ισπανού, που το κάνει ακόμα πιο αξιομνημόνευτο με τις εμφανίσεις του.

Στην πρεμιέρα του χθες είχε κερδίσει τον Max Purcell με 2-0 σετ και σήμερα απέκλεισε ακόμα έναν Αυστραλό, το Νο.71 του κόσμου Thompson, σε ένα πολύ κλειστό ματς.

Στο 1ο σετ χρειάστηκε να ειπστρέψει από το 5-5, 15-40 ο Lopez, για να κρατήσει το σερβίς του και αργότερα να πάρει το tie-break με 8-6, σβήνοντας και ένα set point.

Στη συνέχεια έχασε τριπλό break point στο 1ο game του 2ου σετ και ο Thompson κατάφερε μετά απ' αυτό να κάνει συνεχόμενα break και να πάρει το σετ με 6-1.

Ο βετεράνος Feli όμως σταμάτησε το σερί του Aυστραλού με ένα δικό του break στο ξεκίνημα του 3ου σετ, στο οποίο προηγήθηκε με 3-0. Είχε ευκαιρίες και για διπλό break o Ισπανός, που έσωσε ένα break point στο 5ο game για το 4-1 και έκτοτε δεν απειλήθηκε ξανά στο δικό του σερβίς, για να "σφραγίσει" τη μεγάλη νίκη στο 9ο game.

Στα προημιτελικά ο Lopez θα αντιμετωπίσει τον Yannick Hanfmann, που έκανε την έκπληξη νωρίτερα και απέκλεισε το Νο.1 του ταμπλό, Στέφανο Τσιτσιπά, στην πρώτη Top 5 νίκη της καριέρας του.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots