ATP
505η νίκη καριέρας ο Lopez, υπό το βλέμμα Τσιτσιπά και Nadal (vids)

 
Feliciano Lopez
Feliciano Lopez © Mallorca Championships
tn team Τρίτη, 27 Ιουνίου 2023 - 20:59

O Feliciano Lopez δεν θα "κρεμάσει" ακόμα τη ρακέτα του, καθώς κέρδισε τον Max Purcell στην πρεμιέρα του τελευταίο τουρνουά της καριέρας του, σε έναν αγώνα που παρακολούθησαν από κοντά ο Στέφανος Τσιτσιπάς και ο Rafael Nadal.

Υπό το βλέμμα των φίλων του Τσιτσιπά και Nadal, o Feli επικράτησε του Purcell με 6-3, 7-5 σε 80 λεπτά και πήρε την πρόκριση για τη φάση των "16" του Mallorca Championships.

Ο 41χρονος Ισπανός, ο οποίος έκανε το επαγγελματικό του ντεμπούτο το 1997, πριν από 26 χρόνια (!), πέτυχε 11 άσους και κέρδισε τους 28 από τους 31 πόντους στα πρώτα του σερβίς. Έσβησε τα 4 από τα 5 break points που αντιμετώπισε, με το μοναδικό χαμένο game στο σερβίς του να είναι και το εναρκτήριο της αναμέτρησης.

Αφού έμεινε πίσω με 0-1, κέρδισε 4 games στη σειρά για να περάσει μπροστά με 4-1 και να ελέγξει το σετ, το οποίο έκλεισε στα 9 games. Στο 2ο σετ κανείς από τους δυο δεν είχε break point μέχρι και το 11ο game, όταν ο Lopez ήταν και πάλι εκείνος που πέτυχε το break, για να προηγηθεί με 6-5 και να σερβίρει επιτυχώς για την πρόκριση.

Αυτή ήταν η 505η νίκη καριέρας για τον Lopez (505-489), που έχει φτάσει έως το Νο.12 της παγκόσμιας κατάταξης. Το χόρτο ήταν ανέκαθεν η επιφάνεια που ταιριάζει περισσότερο στο παιχνίδι του, έχοντας κερδίσει 4 τίτλους σε αυτήν και έχοντας παίξει 3 φορές στα προημιτελικά του Wimbledon.

Αύριο θα αντιμετωπίσει έναν ακόμα παίκτη από την Αυστραλία, τον Jordan Thompson, για τον 2ο γύρο του 250αριού της Μαγιόρκας.

Στο κεντρικό γήπεδο της Μαγιόρκας εκτός από τον Τσιτσιπά, που ήταν και συμπαίκτης του Lopez στο διπλό και συμμετέχει στο μονό της διοργάνωσης, ήταν και ο Nadal, που φυσικά ζει κοντά και έδωσε το παρών, κάτι που πιθανότατα θα κάνει και αύριο, αφού κάθε παιχνίδι μπορεί να είναι το τελευταίο στη μεγάλη καριέρα του συμπατριώτη του.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots