ATP
Θύματα ληστείας Schwartzman και Martinez

 
Diego Schwartzman
Diego Schwartzman © Peter Staples/ATP Tour
tn team Πέμπτη, 23 Ιουνίου 2022 - 11:38

Δυο από τους παίκτες που αγωνίζονται στο Eastbourne International αυτή την εβδομάδα, ο Diego Schwartzman και ο Pedro Martinez, έπεσαν θύματα ληστείας, χάνοντας αντικείμενα μεγάλης αξίας.

Οι Schwartzman και Martinez αγωνίζονται αυτή την εβδομάδα στο Ίστμπουρν και μένουν στο ξενοδοχείο Hydro.

Το βράδυ της Δευτέρας, αμφότεροι κατήγγειλαν κλοπές από τα δωμάτιά τους και δυνάμεις της αστυνομίας παραβρέθηκαν στο ξενοδοχείο και πήραν τις καταθέσεις τους.

"Όταν έφτασα στο δωμάτιο, κατάλαβα πως το ρολόι μου δεν ήταν εκεί. Έψαξα όλο το δωμάτιο, δεν ήταν εκεί. Μετά πήγα στη ρεσεψιόν για να το πω και μετά από 15 λεπτά ήρθε και ο Diego, που του είχε συμβεί το ίδιο πράγμα", δήλωσε ο Martinez.

Το επόμενο πρωί, ο Ισπανός τενίστας, Νο.49 στην παγκόσμια κατάταξη, έπρεπε να βγει στο court για να παίξει. Μετά από δυο σετ με τον Alejandro Davidovich Fokina και το σκορ στο 1-6, 7-6 (6), ο συμπατριώτης του εγκατέλειψε εξαιτίας τραυματισμού στον αντίχειρα. Όπως είπε ο Martinez, δεν ήταν εύκολο να αγωνιστεί κάτω απ' αυτές τις συνθήκες.

"Ήταν δύσκολο. Έκλεψαν το ρολόι μου και έκλεψαν και κάποια άλλα αντικείμενα του Diego. Η αλήθεια είναι πως είχα μια δύσκολη νύχτα και δεν μπορούσα να κοιμηθώ. Ήταν δύσκολο να προετοιμαστώ γι' αυτό το ματς, αλλά προσπάθησα να επικεντρωθώ στο παιχνίδι."

Σε ανακοίνωσή της, η αστυνομία του Σάσεξ επιβεβαίωσε τις αναφορές για τις διαρρήξεις στα δωμάτια των δυο παικτών, αναφέροντας ότι κλάπηκαν πολλά αντικείμενα εμγάλης αξίας, όπως ρολόγια και τσάντες. Κλάπηκαν επίσης προσωπικά αντικείμενα και μετρητά.

Αν και η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη, ο Martinez είπε πως οι πιθανότητες για να ανακτηθούν τα αντικείμενα δεν είναι καλές.

"Είναι πολύ δύσκολο, δεν υπήρχαν κάμερες στους διαδρόμους. Μου έκλεψαν ένα ρολόι που το είχα ενάμιση χρόνο και το αγόρασα όταν προκρίθηκα για 1η φορά στον 3ο γύρο του Roland Garros. Είχε συναισθηματική αξία επειδή το πήρα από εκεί, αλλά τι μπορώ να κάνω;"

O Martinez έπαιξε για τον 2ο γύρο με τον Ryan Peniston, σε έναν αγώνα που διακόπηκε στο 3ο σετ, με τον Βρετανό να έχει το προβάδισμα με 7-6 (8), 3-6, 3-2. Ο Schwartzman έπαιξε απευθείας στον 2ο γύρο, όπου ηττήθηκε από τον Jack Draper με 7-5, 7-6 (3).

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots