ATP
Rublev: "Θα αλλάξω υπηκοότητα αν χρειαστεί"

 
Andrey Rublev
Andrey Rublev © Peter Staples/ATP Tour
tn team Τετάρτη, 20 Ιουλίου 2022 - 6:46

Ο Andrey Rublev καταδίκασε για μια ακόμα φορά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και είπε πως αν στο μέλλον η υπηκοότητά του, του δημιουργήσει μεγαλύτερα προβλήματα στην καριέρα του, θα σκεφτεί πολύ σοβαρά να την αλλάξει.

Εξαιτίας της ρωσικής του υπηκοότητας, ο Rublev δεν είχε δικαίωμα να αγωνιστεί στο Wimbledon αυτό το μήνα, παρά το γεγονός πως έχει καταδικάσει ανοιχτά τον πόλεμο και έχει εκφράσει την αντίθεσή του προς τις κινήσεις της ρωσικής κυβέρνησης.

Το Wimbledon διατήρησε μια πολύ αυστηρή στάση και έγινε το πρώτο τουρνουά τένις που απέκλεισε άκριτα κάθε παίκτη και παίκτρια με ρωσικό ή λευκορωσικό διαβατήριο, παρόλο που τα υπόλοιπα τουρνουά κράτησαν διαφορετική στάση, επιτρέποντάς τους να παίζουν χωρίς να εκπροσωπούν τις σημαίες των χωρών τους.

"Είχαμε κάνει προτάσεις στους διοργανωτές και ενοχλήθηκα με τη στάση που κράτησαν. Όλα όσα έχω κερδίσει, τα έχω επενδύσει στην καριέρα μου. Και ξαφνικά εκείνοι μου απαγορεύουν να κάνω τη δουλειά μου... Προσφέραμε λύσεις, όπως το να παίξουμε μικτό διπλό με Ουκρανούς παίκτες, ή το να μην παραστούμε στις απονομές αν φτάναμε σε τελικούς, αλλά δεν πήραμε καμιά απάντηση", σχολίασε ο Rublev στην αποκαλυπτική συνέντευξη που έδωσε στον Victor Kravchenko.

"Θέλαμε να χρησιμοποιήσουμε την πλατφόρμα που μπορούσε να μας δώσει το Wimbledon, για να δείξουμε πως δεν υπάρχει κανένας πόλεμος στο τένις. Ως επαγγελματίας αθλητής, μπορώ να δώσω το σωστό μήνυμα από το γήπεδο", πρόσθεσε ο 25χρονος, ο οποίος έχει καταδικάσει πολλές φορές τον πόλεμο στο παρελθόν και το έκανε για μια ακόμα φορά μέσα απ' αυτή τη συνέντευξη.

Αυτή τη φορά το πήγε μάλιστα και ένα βήμα παραπέρα, λέγοντας πως αν χρειαστεί στο μέλλον να αλλάξει την εθνικότητά του για να μπορέσει να συνεχίσει την καριέρα του, σκοπεύει να το κάνει.

"Αν μιλάμε για το Wimbledon, πιθανότατα θα αλλάζα την υπηκοότητά μου για να αγωνιστώ ξανά εκεί. Αυτό μόνο θα γινόταν αποδεκτό σε αυτούς (φέτος). Αν αποκλειστούμε εντελώς από όλα τα τουρνουά και θέλω να συνεχίσω την καριέρα μου, δεν υπάρχει άλλος τρόπος."

Ήδη σε διοργανώσεις που εκπροσωπούν τις χώρες τους, όπως οι Ολυμπιακοί Αγώνες, το Davis Cup ή το ATP Cup, οι Ρώσοι και οι Λευκορώσοι τενίστες δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής. Ο Rublev, ο οποίος κέρδισε το χρυσό στο μικτό με την Anastasia Pavlyuchenkova στους Ολυμπιακούς του Τόκιο, εξέφρασε την επιθυμία του να διεκδικήσει και στο μέλλον ένα μετάλλιο.

"Ελπίζω πως θα μπορέσω να αγωνιστώ ξανά στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο μέλλον. Πραγματικά το ελπίζω. Και ναι, είμαι πολύ χαρούμενος που έχω παίξει και έχω κερδίσει το χρυσό στο μικτό διπλό. Όταν συνέβη, ένιωθα πως βρισκόμουν στην πιο υψηλή κορυφή του κόσμου."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots