ATP
Στο Top 5 o Alcaraz, No.4 o Tσιτσιπάς

 
Carlos Alcaraz
Carlos Alcaraz © Hamburg European Open / Witters
tn team Δευτέρα, 25 Ιουλίου 2022 - 6:33

Ο Carlos Alcaraz μπήκε για 1η φορά στην καριέρα του στο Top 5 της παγκόσμιας κατάταξης. Παρέμεινε στο Νο.4 ο Στέφανος Τσιτσιπάς, πλησιάζει το Top 30 ο πρωταθλητής του Αμβούργου, Lorenzo Musetti.

Μετά την πορεία του μέχρι τον τελικό του 500αριού στο Αμβούργου, ο Carlos Alcaraz κέρδισε μια θέση και ανέβηκε για 1η φορά στο Νο.5 του κόσμου, ρίχνοντας τον Casper Ruud - παρά τον τίτλο του στο Gstaad - στο Νο.6.

Δεν υπήρξαν άλλες αλλαγές στην πρώτη 10άδα, με τον Daniil Medvedev να είναι στο Νο.1 και τον Alexander Zverev πίσω του, στη 2η θέση. Στο Νο.3 βρίσκεται ο Rafael Nadal και στο Νο.4 ο Τσιτσιπάς, με τον Alcaraz να κλείνει πια την πρώτη 5άδα.

Στο Νο.6 είναι ο Ruud και στο Νο.7 διατηρήθηκε ο Novak Djokovic. Στην 8η θέση βρίσκεται ο Andrey Rublev, στην 9η ο Felix Auger-Aliassime και στη 10η ο Jannik Sinner. Πίσω του είναι οι Hubert Hurkacz και Taylor Fritz, που κέρδισαν μια θέση στο Νο.11 και στο Νο.12 αντίστοιχα.

Μετά την πορεία του μέχρι τα ημιτελικά του Αμβούργου, ο φορμαρισμένος Francisco Cerundolo κέρδισε 6 θέσεις και ανέβηκε στο Νο.24 του κόσμου, βελτιώνοντας κι αυτός το career high του.

Ο Lorenzo Musetti, ο οποίος κατέκτησε τον πρώτο τίτλο της καριέρας του στο Αμβούργο, πραγματοποίησε μια εντυπωσιακή πρώτη είσοδο στο Top 50, αφού κέρδισε 31 θέσεις και σκαρφάλωσε στο Νο.31 του κόσμου.

Η παγκόσμια κατάταξη της ΑΤΡ

Νέο career high πραγματοποίησε αυτή την εβδομάδα ο Πέτρος Τσιτσιπάς, που κέρδισε 3 θέσεις και ανέβηκε στο Νο.159 της παγκόσιας κατάταξης των διπλών. Νέο ατομικό ρεκόρ και για τον Μάρκο Καλοβελώνη, που κέρδισε 2 θέσεις και βρίσκεται στο Νο.182 της παγκόσμιας κατάταξης των διπλών. Ο Μιχάλης Περβολαράκης υποχώρησε στο Νο.184 στα διπλά και στο Νο.378 στα μονά.

Οι Έλληνες στην παγκόσμια κατάταξη των μονών

Οι Έλληνες στην παγκόσμια κατάταξη των διπλών

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots